فیلتر ICR یا مادون قرمز در دوربین مداربسته چیست؟ + بررسی کارکرد

icr در دوربین مداربسته

به منظور درک عملکرد ICR در دوربین مداربسته ابتدا نحوه نمایش تصویر توسط دوربین را به صورت خلاصه و از دیدگاه فیزیک بررسی می‌کنیم و سپس لزوم فیلتر اشعه مادون قرمز را نشان داده و در خصوص این فیلتر بحث می‌کنیم.

ICR در دوربین مداربسته چیست ؟

نور خورشید طیف وسیعی از پرتوهای نوری را شامل می‌شود از امواج یا پرتوهای مادون قرمز (طول موج بلند و انرژی کم) گرفته تا فرابنفش (طول موج کوتاه و انرژی زیاد). چشم انسان تنها قادر به دیدن محدوده‌ای خاص از این طیف‌های نوری یا امواج هستند که به نور مرئی معروفند و محدوده‌ای بین نور قرمز (بلندترین طول موج) تا بنفش (کوتاه‌ترین طول موج) را شامل می‌شوند.

در واقع وقتی با چشم خود به جسمی طبیعی یا مصنوعی مثل برگ درخت نگاه می‌کنید و رنگ آن را سبز می‌بینید این بدان معناست که: برگ درخت تمام طیف‌های نوری را به خود جذب می‌کند و فقط محدوده‌ای از امواج که سبز رنگ هستند بازتابش شده و به چشم ما می‌رسد. در اطراف ما هر جسمی که به رنگ سفید دیده می‌شود قابلیت بازتاب تمام طیف‌های تابشی از طرف خورشید یا سایر چشمه‌های نوری را دارد و جسمی سیاه است که تمام نور تابش شده بر خود را جذب کند و بازتابشی نداشته باشد.

چشم انسان به صورت طبیعی اشعه‌های مادون قرمز (IR یا نور مرئی) و فرا بنفش را تشخیص نمی‌دهد (البته لایه اوزون مقدار زیادی اشعه فرابنفش را جذب می‌کند و سپس به زمین می‌فرستد)، بنابراین هیچ وقت متوجه بازتاب نور نامرئی یا مادون قرمز نیستیم و دقیقاً به همین دلیل در نبود نور بینایی خود را از دست می‌دهیم. آیا لنز و سنسورهای موجود در دوربین مدار بسته نیز در تشخیص طیف‌های نوری مثل چشم عمل می‌کنند؟

جواب هم خوشبختانه خیر است و هم متاسفانه خیر. به این دلیل خوشبختانه خیر است که سنسورهای دوربین مدار بسته طیف مادون قرمز را تشخیص می‌دهند بنابراین می‌توانند در شب بدون اینکه ما طیف نوری بر جسم بتابانیم (لامپ‌ها را روشن کنیم) توسط اشعه مادون قرمز تابشی از طرف دوربین تصویر اجسام را ببینیم (در محیطی که از چشم ما به صورت کامل سیاه است). و به این دلیل متاسفانه خیر، که در طول روز تابش مادون قرمز (نور نامرئی) به جسم، بازتاب آن از سطح جسم بر لنز دوربین، تصویری را در نمایشگر به وجود می‌آورد که از منظر چشم انسان تار و حاوی نقاط یا پیکسل‌هایی در هم آمیخته است.

بنابراین انتظاری که ما از دوربین مداربسته داریم این است: در طول روز از دریافت اشعه مادون قرمز صرف نظر کن ولی در شب آن را ارسال و دریافت کن. برای برآوردن این انتظار راه حل چیست؟ جواب بسیار ساده است استفاده از یک فیلتر قطع کننده مادون قرمز (ICR) یا IR Cut Remove این قطعه کوچک که تنها طول موج مربوط به اشعه نور نامرئی (مادون قرمز) را جذب می‌کند در طول روز جلوی لنز دوربین قرار گرفته و از ایجاد تصاویری بی کیفیت و تار جلوگیری می‌کند. و در طول شب کنار رفته و دوربین با ارسال نور نامرئی به جسم و دریافت آن تصویری از جسم زیر دوربین را نشان می‌دهد.

ICR در دوربین مداربسته چگونه عمل میکند ؟
نمایشی از عملکرد فیلتر ICR https://totalnetwork.ir/

دقت شود تابش تنها یک طیف نور (مادون قرمز) به جسم در طول شب، دو نتیجه دارد یا توسط جسم جذب می‌شود بنابراین جسم سیاه است و یا کل این محدوده کوچک طول موج بازتابش می‎‌شود که در نتیجه جسم سفید دیده می‌شود. بنابراین طبیعی است تصاویر دوربین‌های مدار بسته در طول شب سیاه سفید باشند.

قابلیت IR Correction:

در این قابلیت با توجه به عملکرد ضعیف فیلتر مادون قرمز در جذب اشعه مادون قرمز یا نور نامرئی، از یک فیلتر دیگر نیز استفاده می‌شود که اصلاح کننده عملکرد فیلتر ICR در دوربین مداربسته است.

totalnetwork24

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button با توتال شبکه تماس بگیرید
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial