کاربرد کابل شبکه در پروژه های مختلف

کاربرد کابل شبکه در پروژه

خیلی از افراد با پیشرفت مدوام عرصه تکنولوژی و شبکه‌های مجازی، هنوز هم با نحوه کارکرد این سیستم‌ها و کاربرد کابل شبکه در پروژه آشنا نیستند. درواقع عامل پیشرفت و موفقیت در یک حرفه، آشنایی کامل با تجهیزات مورد نیاز و نحوه کارکرد آن‌ها است. کابل شبکه، از سری عوامل اصلی برای اتصال و انتقال داده‌ها میان کامپیوتر‌ها، روترها، سوئیچ‌ها و شبکه‌های ذخیره‌سازی به شمار می‌رود. امروزه، انواع مختلفی از کابل شبکه متناسب با ساختار و توپولوژی معماری سیستم طراحی شده‌اند. حال با فهمیدن اهمیت کابل‌های شبکه در دنیای امروز، قصد داریم که در مورد آن‌ها توضیحات کامل‌تری در غالب آشنایی بیشتر با این نوع کابل، انواع مختلف آن و در آخر کاربرد کابل شبکه در پروژه خدمت شما ارائه دهیم. پس اگر شما هم به این موضوع جذاب علاقه دارید، ما را تا انتهای این مطلب در سایت توتال شبکه همراهی کنید.

کابل شبکه چیست؟

طبق توضیحات مختصر و کلی بالا، شاید هنوز هم به طور کامل و دقیق با این وسیله آشنا نشده‌اید و دقیق متوجه نشده باشید که کاربرد کابل شبکه در پروژه چیست. ایده اختراع آن به سال 1844 توسط ساموئل مورس باز می‌گردد. در اواسط قرن نوزده، در هر ثانیه به طور تقریبی 2 یا 3 خط حاوی اطلاعات توسط خطوط تلگرافی انتقال می‌یافت، امّا طی گذر زمان، تکنولوژی پیشرفت عظیمی کرده است و سرعت این انتقال از طریق کابل‌های شبکه به یک گیگابایت در ثانیه نیز رسیده است. می‌توان گفت در چهار سال اخیر، نیاز مردم برای برقراری اتصال سریع‌تر به سیستم‌های کامپیوتری روز به روز افزایش یافته است. در نتیجه برای رفع این نیاز به بهترین شکل، باید کابل‌ها و سخت افزارهای بهتری در دسترس مردم قرار بگیرد. کابل‌های شبکه، ساخته شده از جنس‌های مختلف برای برآورده کردن همین نیازها طراحی شده‌اند. این کابل‌ها در نقش حاملی هستند که اطلاعات و داده‌ها را بین چند سیستم منتقل می‌کنند. برای اتصال کابل‌های شبکه، اکثر مودم‌ ها درگاه RJ45 را ساپورت می‌کنند، که باعث پشتیبانی از شبکه اترنت (LAN) می‌شود. توجه کنید که درگاه‌های متفاوتی مثل RJ11 برای اتصال به تلفن وجود دارد، که کمی با کابل‌های شبکه متفاوت هستند؛ زیرا RJ11 توانایی انتقال فرکانس‌ در حدود پایین‌تر را دارد.

انواع مختلف کابل های شبکه

انواع مختلفی از کابل‌های شبکه در همه جا برای کاربردهای متفاوتی ساخته شده و استفاده می‌شود. همچنین عملکرد هر یک از آن‌ها بسته به نوع کابل، متفاوت خواهد بود. در ادامه می‌خواهیم درباره کاربرد کابل شبکه در پروژه متناسب با نوع آن‌ها توضیحاتی را شرح دهیم، تا با دانستن آن، بتوانید طبق احتیاج خود بهترین عملکرد را از آن‌ها دریافت کنید. انواع کابل‌های شبکه عبارتند از:

کابل های هم محور (Coaxial cable)

کابل های هم محور (Coaxial cable)

اولین معرفی کابل از مقاله کاربرد کابل شبکه در پروژه، کابل‌های هم محور هستند. این نوع از کابل‌ها، همان‌ کابل‌هایی هستند که در پروژه‌های آنتن‌دهی آنالوگ‌ و دیجیتال استفاده می‌شوند. هزینه نصب و خرید کابل‌های هم محور، نسبت به سایر کابل‌ها تقریباً زیاد است. همچنین دشوارتر از کابل‌های دیگر نصب می‌شوند و در طی آنتن‌دهی، بعضی اوقات سیگنال آن افت پیدا می‌کند. پهنای باند بالا و مقاومت در برابر نویز از سری مزایای استفاده از کابل شبکه هم محور است، ولی در عوض، ممکن است از برخی دستگاه‌های شبکه پشتیبانی نکند و دستگاه‌ها درگاه مناسب با آن را نداشته باشند. کابل‌‌های هم محور به چهار مدل تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

الف) کابل Triaxial cable: ویژگی خاص آن، داشتن سه لایه محافظ است و در جهت برقراری اتصال در سیستم‌های ویدیویی استفاده می‌شود.

ب) کابل Radiating cable: شباهت زیادی به کابل هارد لاین دارد، امّا در طول موج فرکانس رادیویی، تفاوت شایانی نیز دارند. همچنین در تجهیزات نظامی و آسانسور کاربرد بسیار زیادی دارد.

ج) کابل Rigid-line coaxial cable: در ساختار آن از دو کابل مسی استفاده شده است. کابل Rigid-line coaxial cable به منظور ترانسمیتور قوی فرکانس رادیویی به کار می‌رود.  

د) کابل Hard-line coaxial cable: در لایه‌های محافظتی تشکیل دهنده آن، از فلزات آلمینیوم و مس استفاده شده است. این کابل از مدل‌های coaxial، عملکرد خیلی خوبی در جهت اتصال ترانسمیتور به آنتن دارد.

کابل‌های زوج تابیده شده (Twisted pair cable)

کابل های زوج تابیده شده (Twisted pair cable)

دومین معرفی کابل از مقاله کاربرد کابل شبکه در پروژه، کابل‌های زوج تابیده شده هستند. یکی از مهم ترین و پرکاربردترین نوع کابل‌های شبکه، کابل Twisted pair است. این کابل دقیقاً همان کابلی است که شما برای اتصال سیستم خود به اینترنت از آن استفاده می‌کنید. یک سر آن به کامپیوتر یا هر سیستمی که مجهز به درگاه مناسب آن است، وصل می‌شود و طرف دیگر به مودم روتر یا پورت سوئیچ شبکه متصل می‌شود. این نوع از کابل شبکه، از لحاظ ساختاری خود به سه نوع مهم دیگر تقسیم می‌شود که هر نوع آن کاربرد محسوس‌تری دارند که در موارد پایین‌تر به ویژگی‌ها و عملکرد آن‌ها خواهیم پرداخت. این سه نوع کابل عبارتند از:

1) کابل UTP (Unshielded Twisted pair)

در تولید این نوع از کابل‌های Twisted pair، هیچ‌گونه فویل و شیلدی برای روکش آن استفاده نشده است. کابل شبکه UTP در پروژه‌های کامپیوتری و مخابراتی به کار می‌رود. نصب و استفاده از این کابل بسیار راحت و ساده است، به طوری که با دانستن رده یا همان Category هر کدام از آن‌ها از میزان سرعت و نویزپذیری کابل‌ها مطلع خواهسوئیید شد. طبق اطلاعات بدست آمده کابل UTP با cat7 و cat6 بیشترین مقدار سرعت را در بین بقیه کابل‌های Unshielded Twisted pair دارد. این سری از کابل‌های شبکه با نام استاندارد U/UTP در صنعت تکنولوژی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کابل STP (Shielded Twisted Pair)

2) کابل STP (Shielded Twisted Pair)

برعکس مدل قبلی، این کابل شیلددار است. شیلد کابل STP به منظور کاهش تداخلات الکترو مغناطیسی که به اصطلاح نویز هم می‌گویند، در ساخت آن استفاده می‌شود. همچنین این مدل از کابل شبکه Twisted Pair در Gigabit Ethernet و شبکه‌های توکن رینگ به کار می‌رود. استفاده فویل یا شیلد در ساختار آن، عملکرد متفاوتی را به وجود می‌آورد؛ زیرا استفاده از فویل در جهت جلوگیری از نویز است ولی طبق توضیح بالا شیلد برای تخلیه و کاهش اثرات القایی استفاده می‌شود.

7 مدل کابل STP شیلددار در صنعت موجود استکه عبارتند از:

کابل شبکه U/FTP، کابل شبکه SF/FTP، کابل شبکه F/FTP، کابل شبکه F/UTP، کابل شبکه SF/UTP، کابل شبکه S/UTP و کابل شبکه S/FTP

هر هفت مدل کابل بالا، هر کدام طبق نام‌‌گذاری متفاوت، ساختار و عملکرد منحصر بفردی دارند.

کابل های فیبر نوری (Fiber Optic cable)

کابل‌های شبکه فیبر نوری ظاهری و ساختاری کاملاً متفاوت، نسبت به دو مورد معرفی شده دارند. این کابل را به صورت رشته‌های باریک و بلند طراحی کرده‌اند و در ساخت آن‌ها از ماده‌های شفاف مثل شیشه یا پلاستیک به کار رفته است. دلیل استفاده از این نوع مواد در تولید آن، انتقال سریع نور از سمتی به سمت دیگر است. پهنای باند بالای این نوع کابل، باعث شده که نسبت به بقیه کابل‌های شبکه، ارجعیت پیدا کند و پرطرفدارتر باشد. در اماکن عمومی و تجاری مثل بیمارستان، فردوگاه، بانک، مدرسه و پاساژهای بزرگ که احتیاج به سرعت بالا و پهنای باند زیاد دارند، کابل فیبر نوری می‌تواند گزینه بسیار مناسبی باشد. از جمله مزایای آن، نداشتن نویز در ارسال داده‌ها است که همین امر سبب شده که در فواصل بیش از 100 متر از آن استفاده کنند. کابل‌های شبکه فیبر نوری مانند سایر موارد بالا در دو مدل Single Mode و MultiMode طراحی و ساخته می‌شوند.

کاربرد کابل شبکه در پروژه

جمع‌بندی

می‌دانیم شبکه‌های خانگی مورد استفاده ما از اترنت Mbps به Gbps اجرا می‌شوند و برای سرعت بخشیدن به این روند، به یک کابل‌ شبکه پیشرفته نیاز خواهیم داشت. همچنین مدل‌های جدید این نوع از کابل علاوه بر پهنای باند بالا، در بهینه‌سازی عملکرد شبکه نقش بسیار موثری دارند. به سبب اهمیت همین موضوع، در این مطلب سعی کردیم، ابتدا توضیحاتی در مورد تاریخچه کابل‌های شبکه و این که به چه نوع کابل‌هایی کابل شبکه می‌گویند، ارائه دادیم. سپس برای آگاهی بیشتر، انواع مختلف آن‌ها را نام بردیم و برای هر کدام ویژگی‌ها، ساختار و کاربرد کابل شبکه در پروژه را شرح دادیم. امیدواریم پس از خواندن این مقاله، در مورد عملکرد این تجهیزات شبکه‌ای اطلاعات کافی را کسب کرده باشید.  شما همچنین می‌توانید برای یافتن اطلاعات بیشتر در مورد محصولات شبکه و کابل شبکه و یا خرید آن‌ها، از سایت ما یعنی توتال شبکه کمک بگیرید.

شما تا به حال، از کدام یک از کابل‌های بالا استفاده کرده‌اید؟ تجربیات خود را برای ما و دیگر کاربران، در بخش نظرات بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button با توتال شبکه تماس بگیرید
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial