چاه ارت دوربین مدار بسته چیست و چگونه اجرا می شود ؟

چاه ارت دوربین مداربسته

چاه ارت دوربین مدار بسته چیست و چگونه اجرا می شود ؟

تجهیزات دوربین مدار بسته از ولتاژ پایینی استفاده می کنند از این رو در صورت اعمال ولتاژ ناگهانی زیاد ، عملکرد آنها با اختلال جدی روبرو شده و تقریبا همه آنها می سوزند . ولتاژ های ناخواسته ای مانند برخورد رعد و برق ، اعمال ولتاژ زیاد ناگهانی ناشی از اتصالی سیم ها و … باعث از کار افتادن دوربین و سایر تجهیزات می شود از این رو برای حل این مشکل از چاه ارت دوربین مدار بسته استفاده می شود . جریان و ولتاژ بالای ناگهانی به جای عبور از تجهیزات نظارت تصویری از چاه ارت عبور و به زمین منتقل می شود .

برخی از مهمترین فواید چاه ارت دوربین مدار بسته

  • محافظت از جان افراد ( پرسنل نصب و کاربران سیستم )
  • حفاظت از تجهیزات نظارت تصویری و کلیه تجهیزات جانی متصل به آن
  • حذف ولتاژ تماسی
  • مهار ولتاژ اضافی ناگهانی
  • حفاظت از سیستم در مقابل صاعقه و …

هر چاه ارت دوربین مدار بسته ای دارای مقاومت مشخصی است برای تفهیم بهتر به این مثال توجه کنید ، بدن هر فرد بین 2500 تا 5000 اهم مقاومت دارد در حالی که مقاومت یک چاه ارت می تواند کمتر از دو اهم باشد . حال توجه کنید که جریان الکتریکی همواره مسیری را برای عبور انتخاب می کند که کمترین مقدار مقاومت اهمی را داشته باشد . در این حالت در صورتی که چاه ارت مناسبی داشته باشید ، جریان به تجهیزات دوربین مدار بسته هیچ آسیبی وارد نخواهد کرد.

در صورتی که بخواهیم ارت دوربین مدار بسته را اجرا کنیم حتما باید از کابل های برق سه رشته ای استفاده کنیم در این کابل ها ، دو رشته به فاز و نول و رشته سوم به ارت متصل می شود .

چاه ارت دوربین مدار بسته چیست و چگونه اجرا می شود ؟

روش های اجرای چاه ارت

بطور کلی دو روش برای اجرای چاه ارت وجود دارد که در ادامه به توضیح آن می پردازیم :

  • چاه ارت عمقی
  • چاه ارت سطحی

چاه ارت عمقی

در این شیوه چاه ارت در عمق چند متری زمین حفر می شود از این رو باید زمین محل اجرای چاه ارت ، اجازه حفاری های اینچنینی را بدهد لذا در همه کشور نمی توان از این شیوه استفاده نمود . این شیوه بیشتر در مناطقی که رطوبت خاک کمتری دارند استفاده می شود .

چاه ارت سطحی

در مناطقی که امکان حفاری زیاد نیست یا مقدار رطوبت خاک بیشتر است استفاده می شود . در روش چاه ارت سطحی ، معمولا یک چاه 80 سانتیمتری حفاری می شود . از این روش بیشتر در مناقی که امکان حفاری وجود نداشته باشد ، ارتفاع زمین از سطح دریا پایین تر باشد ( شهرشهای شمال یا جنوب کشور ) و پروژه هایی که محل نصب دوربین تا چاه ارت فاصله زیادی داشته باشد استفاده می شود .

چاه ارت دوربین مداربسته عمقی چگونه است ؟

  • ابتدا محل مناسب چاه ارت عمقی را شناسایی کنید .

زمین هایی که بیشتر در معرض رطوبت یا آب قرار دارند مثل باغچه و … اولویت دارند .

  • چاه ارت را حفاری کنید.

بسته به جنس و مقاومت خاک منطقه بین 4 تا 8 متر به قطر 80 سانتی متر حفاری کنید . مقاومت خاک را توسط دستگاه خاص خود اندازه بگیرید ( حفاری تا رسیدن به رطوبت ادامه می یابد )

  • صفحه مسی یا میله مسر ( Rod )

پس از حفاری ، صفحه مسی یا میله مسی را در چاه ارت قرار می دهیم و سپس سیم ارت را به صفحه مسی جوش می دهیم ( معمولا از صفحه مسی نیم متر در نیم متر استفاده می شود )

  • سیم کشی ارت از چاه ارت تا اتاق رک

سیم ارت از چاه ارت تا اتاق رک در یک شیار به عمق 60 سانتیمتری کشیده می شود . سعی کنید مسیر کوتاه و بدون پیچ و خمی را انتخاب نمایید .

  • پر کردن چاه ارت دوربین مداربسته

پس از قرار دادن صفحه ، چاه ارت را با مخلوطی از آب و نمک ، خاک رس ، خاک نرم ، بنتونیت و … پر کنید . همچنین یک لوله پولیکا نیز در چاه قرار دهید تا در صورت کاهش رطوبت خاک در فصول گرم، بتوانید رطوبت آن را افزایش دهید .

استفاده از چاه ارت و اتصال سیستم مدار بسته به آن ، یکی از مهمترین اقداماتی است که باید در یک سیستم نظارت تصویری انجام شود چرا که در غیر اینصورت ، بروز نوسانات مختلف باعث سوختن تجهیزات مدار بسته شده و خسارت های سنگینی را در پی خواهد داشت .

totalnetwork24

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button با توتال شبکه تماس بگیرید
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial