تفاوت بریج و روتر در چیست و چه کاربردی دارند؟

تفاوت بریج و روتر

اگر شما هم جز افراد علاقه‌مند یا فعال در حوزه فناوری اطلاعات باشید، بدون شک با اصطلاحاتی مانند روتر، بریج و… آشنایی نسبی دارید. البته با وجود این‌که ممکن است در خانه‌ی هر فردی یک روتر وجود داشته باشد اما هنوز هم بسیاری از افراد نسبت به کاربرد آن چندان اطلاعی ندارند.
بریج و روتر دو دستگاه مختلف در شبکه هستند که کاربردهای متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند. در واقع تفاوت بریج و روتر در نوع عملکرد آن‌ها است. روتر نسبت به بریج دستگاه پیچیده‌تری است و به عنوان یک دستگاه تعیین کننده، جهت رسیدن بسته به مقصد عمل می‌کند. روتر تا حدامکان بهترین مسیر را برای انتقال بسته مشخص می‌کند.

در مقابل بریج یک دستگاه ساده است که برای اتصال دو یا چند شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف ما از این مقاله بیان تفاوت بریج و روتر است. قبل از بیان تفاوت‌های این دو، به توضیح مختصری در مورد هریک از آن‌ها می‌پردازیم. برای آشنایی بیشتر با این دستگاه‌ها تا پایان همراه ما باشید.

روتر شبکه چیست؟

روتر چیست؟

به طور کلی یک شبکه از تجهیزات و دستگاه‌های مختلفی تشکیل شده است. یکی از این دستگاه‌ها روتر است که وظیفه‌ی تعیین مسیر برای بسته‌های شبکه را بر عهده دارد. می‌توان گفت از این طریق، بسته‌ها به اینترنت وصل می‌شوند. روتر در لغت به معنی مسیریاب است، این قطعه در شبکه‌های گسترده LAN و WAN مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در واقع اگر روتر جهت مسیریابی و اتصال دستگاه‌ها در دو شبکه محلی مورد استفاده قرار بگیرد، LAN 2 LAN ناميده می‌شود. از طرفی اگر روتر بین یک شبکه گسترده و یک شبکه محلی استفاده شود به آن LAN 2 WAN می‌گویند.

عملکرد روتر بر اساس آی‌پی است، به این صورت که به هرکدام از دستگاه‌های شبکه یک آدرس آی‌پی می‌دهد. روتر از این طريق نسبت به آدرس مبدا و مقصد خود، در هنگام تبادل داده‌ها آگاهی پیدا می‌کند. در واقع این کار توسط روتر برای اطمینان حاصل کردن از رسیدن بسته‌ها به مقصد درست، انجام می‌شود.

با وجود این‌که روتر یک قطعه سخت‌افزاری است اما می‌توان با استفاده از نرم‌افزارهای خاص، به کارکرد آن دست پیدا کرد. برتری روترهایی که به صورت سخت‌افزاری مورد استفاده قرار می‌گیرند، نسبت به روترهای نرم‌افزاری، در میزان توان و نسبت پایداری آن‌ها است. روترها در لایه سوم مدل osi یعنی لایه Network کار می‌کنند.

کاربرد روتر

می‌توان گفت یکی از عوامل اصلی تفاوت بریج و روتر، تفاوت در کاربردهای آن‌ها است. از روترهای سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری درون شبکه، استفاده‌های فراوانی می‌شود. یکی از مهم‌ترین کاربردهای آن‌ها‌ ایجاد شبکه‌ی محلی است. به عنوان مثال در نظر بگیرید، شما به اینترنت دسترسی ندارید اما نیاز به قطعه یا برنامه‌ای است که بتوان با استفاده از آن بین دستگاه‌های موجود مانند چاپگر،کامپیوتر و … اتصال برقرار کرد. در این‌صورت با استفاده از روتر می‌توان این کار را انجام داد.

از کاربردهای دیگر روتر می‌توان به تفکیک آدرس دستگاه‌های مختلف از هم، اشاره کرد. به این صورت که اگر در محل کار یا خانه شما، چندین کامپیوتر و تلفن همراه وجود داشته باشد، نیاز به یک روتر است تا با استفاده از آن بتوان آدرس دستگاه‌ها را از یکدیگر تفکیک کرد. در حالی‌که اگر تنها یک کامپیوتر در محل وجود داشته باشد، به راحتی می‌توان با استفاده از یک مودم به اینترنت وصل شد.

بریج چیست؟

بریج چیست؟

یکی دیگر از دستگاه‌های مورد استفاده در شبکه، بریج نام دارد. عملکرد بریج به گونه‌ای است که جهت اتصال دو یا چند شبکه به کار می‌رود. از آن‌جایی که بریج‌ها در لایه 2 مدل osi کار می‌کنند، جز دستگاه لایه 2 به شمار می‌آیند. دستگاه بریج برخلاف روتر، از آی‌پی استفاده نمی‌کند و با استفاده از آدرس‌های مک کار خود را انجام می‌دهد. این عامل یکی از مهم‌ترین تفاوت بریج و روتر است.

بریج در لغت به معنای پل است بنابراین با توجه به معنی آن زمانی که دو دستگاه به یکدیگر بریج می‌شوند، در واقع بین آن دو، پل تشکیل می‌شود و می‌توان گفت روی یک شبکه قرار دارند.

بریج اصولا با استفاده از یک جدول به نام bridge table بسته‌هایی را که به آدرس مک مقصد می‌فرستد، ردیابی می‌کند. این نوع جدول دارای ساختار ساده‌ای است و روش پیچیده‌ای ندارد. همان‌طور که می‌دانید بریج یک قطعه سخت‌افزاری است، همانند روتر نیز می‌توان این بریج‌ها را به صورت نرم‌افزاری ایجاد کرد. البته این امکان بستگی به  نوع سیستم‌عامل دارد. به عنوان مثال در ویندوز سیستم خود به راحتی می‌توان با استفاده از گزینه bridge دو رابط را به هم متصل کرد.

کاربرد بریج

بریج یکی از تجهیزات مورد نياز برای شبکه‌های کامپیوتری است که این روزها با توجه به کاربردهایی که دارد، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. دو نمونه از کاربردهای آن به صورت زیر است.

  • بریج‌ها با یاد گرفتن آدرس‌های مک گره‌های شبکه و ذخیره کردن آن، کمک بزرگی به اتصال درست دستگاه‌های شبکه می‌کنند.
  • طی فرایند یادگیری، بریج‌ها آدرس مک گره‌هایی که به شبکه متصل هستند را به دست می‌آورند. در واقع یک بریج، زمانی که برای اولین‌بار در شبکه روشن می‌شود، فاقد آدرس و اطلاعات است اما این توانایی را دارد که وقتی گره‌ها تبادل داده انجام دادند، آدرس‌ها در جدول بریچ ثبت شود.

به عنوان مثال زمانی که یک گره، برای گرهی دیگری در شبکه پیغام می‌فرستد، بریج از روی پیغام توانایی خواندن آدرس مک گره مقصد را دارد. در این‌صورت با یاد داشتن آدرس مک گره مقصد، پیغام را فقط به سگمنتی که گره مقصد در آن‌جا وجود دارد می‌فرستد. از این رو می‌توان گفت ترافیک شبکه‌ای تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

کاربرد بریج

تفاوت های بریج و روتر چیست؟

بریج و روتر، هر دو از اجزای تشکيل دهنده‌ی ش0بکه هستند که برای اتصال دو شبکه متفاوت با یکدیگر به کار می‌روند؛ با این تفاوت که چگونگی ارسال بسته‌ها در آن‌ها یکسان نیست. در زیر چند مورد از تفاوت‌ بریج و روتر را بیان می‌کنیم.

  • روتر برای ارسال بسته‌ی داده به مقصد، بهترین و بهینه‌ترین مسیر را انتخاب می‌کند. در صورتی که با استفاده از بریج، دو یا چند دستگاه به هم بریج می‌شوند.
  • در روترها مسیریابی بر اساس آدرس‌های آی‌پی انجام می‌شود اما در بریج از آدرس‌های مک برای عبور بسته‌ها از رابط موردنظر استفاده می‌شود.
  • بریج‌ها در لایه 2 دستگاه یعنی دیتا لینک کار می‌کنند اما به روترها دستگاه لایه 3 می‌گویند که در لایه شبکه کار می‌کنند.
  • یکی دیگر از تفاوت بریج و روتر این است که بریج‌ها به محتوای داخل بسته‌های ارسالی هیچ دسترسی ندارند، در صورتی که روترها با بررسی آدرس درون بسته، مسیریابی درست را انجام می‌دهند.
  • روترها بسته‌ی انتخابی را به مقصدی که برای آن در نظر گرفته شده است انتقال می‌دهند در صورتی که بریج‌ها برای اتصال شبکه‌های جدا از هم به کار می‌روند.
  • عمده‌ترین تفاوت بریج و روتر این است که روترها نسبت به بریج‌ها عملکرد هوشمندانه‌تری دارند. به این صورت که روترها بر اساس الگوریتم‌های پیچیده‌ی مسیریابی کار می‌کنند اما بریج‌ها با توجه به الگوریتم‌های ساده کار می‌کنند.
  • بریج‌ها مجهز به پروتوکلی به نام STP هستند که باعث می‌شود از تکرار چرخه جلوگیری شود. در روترها با توجه به این‌که از الگوریتم‌های پیچیده‌ی مسیریابی استفاده می‌شود، چرخه تکراری وجود ندارد، در نتیجه نیازی به چنین پروتوکلی ندارد.
  • در بریج، تقسیم بندی شبکه وجود ندارد و دو شبکه زمانی که توسط بریج به یکدیگر متصل می‌شوند، در دامنه انتشار برابر قرار دارند. با توجه به‌ این‌که در روترها شبکه‌های با دامنه انتشار مختلف به صورت پیوسته درمی‌آیند، امکان تقسیم‌بندی شبکه وجود دارد.

جمع بندی

بریج و روتر دو دستگاه مختلف از اجزای شبکه‌های کامپیوتری هستند. از این دستگاه‌ها جهت اتصال و مسیریابی بسته‌های داده استفاده می‌شود. می‌توان گفت بریج‌ها که به آن‌ها پل نیز می‌گویند برای اتصال دو یا چند شبکه ناهمسان مانند بی‌سیم، حلقه و اترنت به کار می‌روند. این اتصال باید به گونه‌ای انجام شود که مک آدرس بسته داده بعد از رسیدن به بریج و قبل از تمام شدن انتقال آن به مقصد، به طور کامل تغییر کرده باشد.

همان‌طور که گفته شد، بریج‌ها هیچ دخالتی بر روی محتوای بسته‌ها ندارند. در صورتی که روترها نسبت به بررسی آدرس درون بسته‌ها اقدام می‌کنند. از انواع روترها می‌توان در شبکه‌های مختلف بی‌سیم، وایرلس و شبکه‌های کابلی استفاده کرد. روترها با استفاده از جدول مسیریابی که در اختیار دارند، به شبکه موردنظر می‌رسند. در این مطالب تلاش کردیم با بیان عملکرد و ویژگی‌های بریج و روتر،شما را با تفاوت بریج و روتر آشنا کنیم. امیدواریم که رضایت شما را به دست آورده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button با توتال شبکه تماس بگیرید
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial