هایک ویژن (Hikvision) یکی از شرکتهای چینی فعال در زمینه تولید سیستمهای حفاظتی میباشد که طرفداران و مشتریان بسیار زیادی دارد. عمده فعالیت این شرکت، تولید سیستمهای حفاظتی و دوربینهای مداربسته و تجهیزات وابسته و جانبی آن است. محصولات و دوربینهای هایک ویژن از جمله دوربینهایی هستند که هم در پروژههای کوچک مانند پروژههای ساختمانی و فروشگاهی و هم در پروژههای بزرگ مانند کارخانههای صنعتی و پالایشگاهها بهکار برده میشود. این شرکت همواره سعی دارد تا با پیشرفت و توسعه محصولات خود و همچنین با بهروزرسانی دوربینهای خود، نصب و راهاندازی سیستمهای حفاظتی و دوربینهای مدار بسته را آسانتر کند. تکنولوژی POC در دوربینهای هایک ویژن یکی از تکنولوژیهای بسیار جدید و توسعهیافته این شرکت است. برای آشنایی بیشتر با این تکنولوژی در این مقاله از توتال شبکه با ما همراه باشید.
تکنولوژی POC چیست؟
همان طور که گفته شد، هایک ویژن یکی از بزرگترین تولیدکنندههای دوربینهای مدار بسته و سیستمهای حفاظتی است. تکنولوژی POC در سال 2016 در شرکت دوربینهای هایک ویژن ابداع شده و مورد استفاده قرار گرفت. POC مخفف کلمات لاتین Power over coax است که به معنی انتقال برق از طریق کابل کواکسیال میباشد. در واقع، با استفاده از این تکنولوژی، سیگنالهای ویدئویی و جریان الکتریکی برق، توسط یک کابل کواکسیال انتقال داده میشود و دیگر نیازی به سیمکشیهای جداگانه نیست. استفاده از این تکنولوژی سبب شده تا کار نصب و راهاندازی دوربینهای مدار بسته آسانتر شده و سیمکشیهای کمتری در فضاهای حفاظتی وجود داشته باشد. علاوه بر این موارد، هزینه و زمان مناسب برای نصب دوربینهای مدار بسته نیز کاهش یافته و باعث میشود تا کار نصب آن نیز آسانتر شود.
یکی از بزرگترین دشواریها و دغدغههایی که در نصب دوربینهای مدار بسته وجود دارد، مشکل تامین برق و جریان الکتریکی هر یک از دوربینها میباشد که تکنولوژی POC دوربین هایک ویژن این مشکل را حل کرده است. در این تکنولوژی، برق دوربینهای مدار بسته توسط دستگاه DVR و کابل کواکسیال RG59 یا کابلهای مشابه، تامین میگردد و دیگر نیازی به سیمکشیهای جداگانه برای هریک از دوربینهای بهکار برده شده نیست.
اساس کار دوربینهای مداربسته POC
اساس کار دوربینهای مدار بسته این است که هریک از آنها یک ورودی داشته و به ازای هر ورودی، یک خروجی که همان خروجی تصویری یا ویدئویی است، در آنها تعبیه شود. طریقه نصب، سیمکشی و راهاندازی هر یک از دوربینهای POE و POC با هم متفاوت است. تکنولوژی POE و POC یکی از تکنولوژیهای بهروز مورد استفاده در دوربین های مدار بسته است که کاربران بسیار زیادی در سراسر جهان دارد.
تکنولوژی POE مخفف کلمات لاتین Power Over Ethernet است که برای دوربینهای تحت شبکه بسیار کاربردی و مناسب است. در این تکنولوژی، همزمان با انتقال برق، اطلاعات و دادههای مورد نظر نیز توسط کابلهای Cat5e/ 6/7 انتقال داده میشود. این تکنولوژی در مقابل تکنولوژی POC که برای دوربینهای آنالوگ HD بهکار برده میشود، قرار دارد و همان گونه که گفته شد، در تکنولوژی POC برای انتقال برق و دادهها و سیگنالهای ویدئویی از کابل کواکسیال استفاده میشود. در واقع در تکنولوژی POE، انتقال برق روی کابل شبکه انجام گرفته و در تکنولوژی POC انتقال برق روی کابل کواکسیال انجام میشود.
تفاوتهای دوربینهای POC با POE
تفاوتهای این دو تکنولوژی باعث شده تا هریک از آنها در محلهای مخصوصی استفاده شوند که در ادامه به بررسی هریک از تفاوتهای آنها میپردازیم.
تفاوت در انتقال برق و داده
در تکنولوژی POE انتقال برق، سیگنالها و دادههای تصویری از طریق کابل شبکه انجام میگیرد. اما در تکنولوژی POC کابل کواکسیال، جریان برق و سیگنالها را منتقل میکند.
تفاوت در برد و قدرت انتقال
سیمکشی و بیشترین مسافتی که میتوان با استفاده از تکنولوژی POE انتقال داد، 100 متر است. در حالیکه بیشترین مسافت برای دوربینهای هایک ویژن با تکنولوژی POC، 200 متر میباشد.
تفاوت در پشتیبانی
پشتیبانی و نگهداری از سیستمهای POE به مراتب آسانتر است و به دلیل اینکه انتقال اطلاعات تحت شبکه انجام میگیرد، امنیت بالاتری دارد.
مزایای تکنولوژی POC دوربین هایک ویژن
یکی از مشکلات عمدهای که در نصب و سیمکشی دوربینهای مدار بسته وجود دارد، سیمکشی و کابلکشی اجزا و تجهیزات سیستم میباشد که در برخی از مکانها به دلیل کمبود فضا، وجود حجم زیادی از کابلکشیها، آزاردهنده و نامناسب است. تهیه آداپتور و منابع تغذیه برای هریک از دوربینهای مدار بسته نیز دشوار بوده و هزینههای بسیار زیادی دارد. استفاده از دوربینهایی با تکنولوژی POC، بسیاری از این مشکلات را حل کرده و همینطور مزایای بسیار زیادی نیز دارد که برخی از مهمترین این مزایا عبارت است از:
- حذف سیمکشیهای اضافی
- کاهش تعداد منابع تغذیه
- نصب آسان
- کاهش هزینه و زمان نصب
- قابل استفاده در ارتفاع و مسافتهای 200 متری
معایب تکنولوژی POC دوربین هایک ویژن
استفاده از تکنولوژی POC در کنار تمام مزیتهایی که دارد، معایب و محدودیتهایی نیز به همراه خواهد داشت. یکی از مهمترین محدودیتهای این سیستمها، نوع دوربین و دستگاه ضبط DVR است. این تکنولوژی برای دوربینهای مداربسته آنالوگ نسل جدید طراحی شده و مورد استفاده قرار میگیرند و دستگاه ضبط این دوربینها، همواره باید خروجی POC داشته باشند. در واقع برای استفاده از این تکنولوژی، دوربین مداربسته و دستگاه ضبط باید بهروز و متناسب باشند و چنانچه دوربینها و دستگاههای ضبط قدیمی و نوع دیگری باشند، قابلیت استفاده در دوربینهای POC را نخواهند داشت.
دوربینهای شرکت هایک ویژن یکی از پیشتازان تکنولوژی POC میباشند و قیمت آنها نیز کمی گرانتر از سایر دوربینهای مدار بسته است. البته لازم به ذکر است که کاهش هزینههای نصب، کابلکشی و همچنین کاهش تعداد منابع تغذیه در این دوربینها، هزینه بالای دوربینهای POC را جبران کرده و سبب میشود تا این دوربینها همواره یکی از پرطرفدارترین دوربینها باشند. یکی دیگر از محدودیتهای دوربینهای POC، کم بودن مسافت و طول کابلکشی آنها است. اگرچه مسافت کابلکشی این دوربینها 200 متر است و نسبت به دوربینهای POE مسافت بیشتری دارند، اما همواره برای مسافتهای طولانیتر از 200 متر مناسب نبوده و نیازمند سیمکشی و کابلکشیهای جداگانه برق هستند.
موارد استفاده از تکنولوژی POC در سیستمها
استفاده از این تکنولوژی در دوربینهای آنالوگ قدیمی مانند HDCVI، AHD و HDTVI که قابلیت POC ندارند؛ امکانپذیر نیست. برای داشتن اطلاعات بیشتر در این مورد میتوانید به دیتاشیت دستگاه مورد نظر مراجعه کنید. اغلب دستگاههایی که قابلیت کار با دوربینهای پیاوسی را دارند، خروجی با نام POC Support دارند که بر روی دستگاه قابل مشاهده است.
کاربرد تکنولوژی POC دوربینهای هایک ویژن
از تکنولوژی پیاوسی در پروژههای بسیار بزرگ استفاده میشود تا علاوه بر کاهش وقت، کاهش هزینه مصرفی، کاهش تعداد کابلهای استفاده شده و کاهش تعداد و هزینه منابع تولید برق در آن، فضای کمتری را نیز اشغال کنند. از جمله موارد بسیار مهم و پرکاربرد برای دوربینهای پیاوسی هایک ویژن، پروژههای ساختمانی بزرگ، آسانسورها، پالایشگاهها، فروشگاههای بزرگ و هایپرمارکتها میباشد. در اماکن پرخطر و حادثهخیزی که تعداد زیاد کابل و سیمها ممکن است سبب ایجاد آتشسوزی و یا حوادث زیانآور دیگری شود، استفاده از دوربینهای هایک ویژن با تکنولوژی POC بسیار مهم بوده و بهتر است برای جلوگیری از وقوع حوادث احتمالی از دوربینهای POC استفاده شود.
دوربینهای POC؛ دوربینهایی ایدهآل
با توجه به تمام مطالبی که در این مقاله گفته شد، میتوان دریافت که دوربینهای POC هایک ویژن یکی از دوربینهای مداربسته بسیار پرکاربرد و مناسب هستند که با داشتن ویژگیهایی مانند تسهیل نصب، کاهش هزینه نصب، کاهش هزینه منبع تغذیه و هزینههای کابلکشی، نیاز به فضای کمتر و استفاده در مسافتها و ارتفاعهای بیش از 200 متر، یکی از بهترین گزینهها برای پروژههای بزرگ ساختمانی، صنعتی و تجاری میباشند. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.