همه آنچه که درباره وای فای Wifi باید بدانید

همه آنچه که درباره وای فای باید بدانید

وای فای یک فناوری پیشرفته برای استفاده از اینترنت بی‌سیم است که در چند دهه گذشته وارد دنیای اینترنت شده و به سرعت گسترش پیدا کرد. Wi-Fi برگرفته از یک اصطلاح انگلیسی، به معنای فناوری استاندارد شده برای ایجاد شبکه کامپیوتری بی‌سیم و اتصال به اینترنت با استفاده از امواج رادیویی است. این تکنولوژِی پیشرفته، توسط انجمن استانداردهای IEEE و در قالب IEEE 802.11، استاندارد سازی شده است. در ادامه این مقاله در مورد این تکنولوزی پیشرفته و تمام نکات مربوط به آن صحبت کرده و به شما کمک می‌کنیم تا بهترین مودم وای فای را خریداری کنید.

وای فای Wifi چگونه کار می‌کند؟

فناوری WiFi امروزه بسیار گسترش پیدا کرده و امکان استفاده از آن تقریبا در هر نقطه‌ای از جهان وجود دارد. شما می‌توانید از این فناوری در مکان‌های مختلف مانند محل کار، خانه، مدارس، کتابخانه‌ها، فرودگاه‌ها، هتل‌ها، رستوران‌ها و بسیاری از جاهای دیگر استفاده کرده و نیاز خود را برطرف کنید.

اتصال وای فای با استفاده از یک آداپتور بی‌سیم در مجاورت یک روتر بی‌سیم به شبکه انجام شده و از این طریق امکان دسترسی به سرویس‌های اینترنتی را به کاربران می‌دهد. یکی از مزیت‌های مهم و اصلی استفاده از وای فای این است که وای فای تقریبا با هر سیستم عامل، دستگاه بازی و پرینتر سازگاری داشته و می‌توانید از فناوری وای فای بر روی این دستگاه‌ها استفاده کنید.

انواع استاندارد وای فای

Wi-Fi4، Wi-Fi5، Wi-Fi6 نام‌های نسل‌های مختلف Wi-Fi هستند که در دوره‌های زمانی مختلف ارائه شده‌اند. هرکدام از این نسل‌ها در مقایسه با نسل‌های قبلی خود عملکرد بهتری داشته و در واقع پیشرفته‌تر شده‌اند. در ادامه، هرکدام از این استانداردها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

Wi-Fi 4 (802.11 n)

این نسخه یکی از پرکاربردترین نسخه‌های وای فای است که در مقایسه با نسخه‌های قبلی خود سرعت و عملکرد بهتری پیدا کرده است.

Wi-Fi 5 (802.11 ac)

این نسخه در واقع جدیدترین استانداردی است که در اوایل سال 2013 معرفی شد. سرعت و عملکرد این نوع وای فای نسبت به نسخه‌های قبلی بسیار افزایش پیدا کرده و بهتر شده است.

Wi-Fi 6 (802.11 ax)

این نسخه در سال 2019 به بازار عرضه و مورد استفاده افراد قرار گرفته است. قطعا با ارائه نسخه‌های جدید، عملکرد وای فای هم بهتر می‌شود. این نسخه نیز نسبت به نسخه‌های قبل از خود بهتر شده و ارتقا یافته است.

انواع مودم از نظر نوع اتصال

انواع مودم از نظر نوع اتصال

مودم‌ها وسیله‌ ارتباطی مهمی هستند که وظیفه تبدیل سیگنال‌های آنالوگ به دیجیتال و برعکس را برعهده دارند. مودم‌ انواع مختلفی دارد که در ادامه به بررسی برخی از انواع آن خواهیم پرداخت.

مودم سیمی

این مدل از انواع مودم‌ها، همان طور که از نام آن‌ها مشخص است، تنها با استفاده از سیم می‌توانند اینترنت را در اختیار شما قرار دهند. ارتباط مودم‌های سیمی با دستگاه‌ها، تنها از طریق کابل صورت می‌گیرد. البته امروزه استفاده از این مودم‌ها چندان رایج نیست.

مودم بی‌سیم

مودم‌های بی‌سیم یا همان وایرلس، امکان اتصال دستگاه‌های مختلف به اینترنت را فراهم می‌کنند. امروزه استفاده از این نوع مودم‌ها افزایش پیدا کرده و درصد بالایی از افراد از این نوع مودم استفاده می‌کنند. تعداد دستگاه‌هایی که امکان اتصال به مودم بی‌سیم را دارند، تنها به یک دستگاه محدود نمی‌شود.

مودم باسیم و بی‌سیم

معمولا دستگاه‌های خانگی از نوع مودم روتر هستند. به این معنا که این دستگاه‌ها ترکیبی از دو دستگاه مودم و روتر هستند و قابلیت‌هایی از هر دو را دارند.

چگونه می‌توان سرعت وای فای را افزایش داد؟

ممکن است برخی اوقات برای شما هم پیش آمده باشد که شبکه وای فای به خوبی کار نکرده و یا ضعیف کار کند. در این مواقع با استفاده از چند راهکار ساده می‌توانید سرعت وای فای خود را افزایش داده و عملکرد شبکه وای فای را بهبود ببخشید. در ادامه به بررسی چند راهکار ساده برای افزایش سرعت اینترنت خواهیم پرداخت.

روتر را نزدیک مرکز خانه قرار دهید

روتر، سیگنال را به تمام جهات پخش می‌کند؛ بنابراین در صورتی که آن را در یک گوشه از خانه قرار دهید و یا آن را کنار پنجره بگذارید، بخشی از سیگنال‌های آن به هدر خواهد رفت. جابه‌جا کردن روتر و قرار دادن آن در مرکز خانه، تاثیر زیادی در افزایش سرعت وای فای خواهد داشت.

روتر را بالاتر از سطح زمین قرار دهید

به طور معمول روترها به گونه‌ای ساخته می‌شوند که مقدار کمی سیگنال را به سمت پایین منتشر می‌کنند؛ بنابراین بهتر است روتر را با فاصله حداقل یک متری از سطح زمین قرار دهید.

روتر را از سایر وسایل الکترونیکی دور نگه دارید

دستگاه‌های الکترونیکی مانند ماکروفر، تلویزیون و به طور کلی دستگاه‌هایی که سیگنال الکترومغناطیس تولید می‌کنند و یا موتور دارند، منجر به ایجاد اختلال در سیگنال روتر شده و باعث کاهش سرعت آن می‌شوند. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است روتر را از وسایل الکترونیکی موجود در خانه دور نگه دارید.

روتر را در جایی قرار دهید که بیشترین استفاده از اینترنت را دارد

توجه داشته باشید که روتر در هر مکانی که قرار داشته باشد، سیگنال قوی‌تری در آن محل در دسترس خواهد بود. بنابراین بهتر است روتر را در مکانی قرار دهید که در آن، بیشترین استفاده را از اینترنت می‌برید. همچنین در نظر داشته باشید که بهتر است روتر را در فضای باز قرار دهید. پس نباید روتر را در جای بسته مانند کمد قرار دهید؛ چراکه سیگنال‌های روتر در فضای باز بهتر منتقل می‌شوند.

نرم افزار روتر را تنظیم کنید

در برخی مواقع می‌توانید با انجام تنظیمات نرم افزاری، عملکرد شبکه وای فای خود را بهبود ببخشید. برای این کار باید آدرس آی پی نوشته شده در پشت روتر و یا نام روتر را در مرورگر وب وارد کنید. بعد از آن وارد تنظیمات روتر شوید، در این قسمت تغییر کانال روتر می‌تواند به رفع مشکل شما کمک کند.

در نظر داشته باشید که روترهای قدیمی روی 14 فرکانس مختلف کار می‌کنند که کانال‌های 1، 6 و 11 بهتر از سایر کانال‌ها هستند و تداخل کمتری ایجاد می‌کنند. به طور معمول کانال پیش‌فرض در تنظیمات روتر 6 است؛ اما اگر در این کانال مشکل سیگنال داشتید، می‌توانید از سایر کانال‌ها استفاده کنید.

گزینه دیگر برای بهبود عملکرد شبکه وای فای، ارتقا نرم افزار روتر است که به آن فریم ویر گفته می‌شود. شایان ذکر است که این کار برای تمام روترها ممکن نیست. اما برخی اوقات شرکت‌ها، فریم ویرهای رایگانی را در اختیار وب‌سایتشان قرار می‌دهند که می‌تواند در بهبود عملکرد روتر موثر باشد. برای مشاهده نسخه جدید فریم خود باید به سایت شرکت سازنده مراجعه کرده و یا در اینترنت جست‌وجو کنید.

موارد گفته شده در بالا تنها چند نکته مهم برای افزایش سرعت وای فای و یا بهبود عملکرد آن است. می‌توانید از روش‌های دیگری نیز برای افزایش سرعت و بهبود کارکرد وای فای استفاده کنید. در صورتی که این راه‌ها نتوانند کمکی به بهبود عملکرد وای فای شما کنند، باید تجهیزات جدیدی خریداری کنید.

تفاوت وایرلس با وای فای در چیست؟

تفاوت وایرلس با وای فای در چیست؟

وایرلس و وای فای هر دو وظیفه به اشتراک گذاشتن سرویس ISP را بر عهده دارند و شما می‌توانید با استفاده از آن‌ها به راحتی به اینترنت متصل شوید. در واقع تفاوت زیادی بین این دو وجود ندارد و می‌توان گفت که وایرلس الزاما باید به برق شهری متصل باشد، اما دستگاه‌های وای فای لزوما با اتصال به برق شهری فعال نمی‌شوند. همچنین محدوده پوششی وایرلس بسیار بیشتر از وای فای است.

وای فای ؛ تکنولوژی پیشرفته در دنیای امروز

همان طور که گفته شد، وای فای یک تکنولوژی پیشرفته برای انتقال داده‌ها در دنیای اینترنت است. این تکنولوژی در استانداردهای مختلفی تولید و به بازار عرضه شده است. در این مقاله از توتال شبکه تکنولوژی سعی کردیم اطلاعاتی جامع و کامل از Wi-Fi را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید وای فای مورد نظر خود را انتخاب کرده و از انجام کارهای خود با سرعت بالای اینترنت لذت ببرید. در انتها لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما و همراهان دیگر به اشتراک بگذارید.

totalnetwork24

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button با توتال شبکه تماس بگیرید
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial