چگونه تنظیمات اصلی یک روتر بیسیم تیپیلینک سری N را پیکربندی کنیم؟
پیکربندی روتر کار پیچیدهای نیست و با کمی صرف وقت میتوانید یک روتر بیسیم تیپیلینک سری N را پیکربندی کنید.همانگونه که در عنوان مطلب به آن اشاره شد،مقاله فوق در ارتباط با پیکربندی روترهای سری N است، در نتیجه اگر یک روتر بیسیم دوبانده تیپیلینک دارید،ممکن است برخی از تنظیمات فوق متفاوت از آن چیزی باشد که در رابط کاربری روتر مشاهده میکنید.در اولین گام باید کامپیوتر را توسط یک کابل شبکه به روتر TP-Link متصل کنید.
پیشنهاد میکنیم برای انجام بهتر اینکار از یک ارتباط سیمی به جای یک ارتباط بیسیم استفاده کنید.
از طریق رابط مدیریت وبمحور به روتر وارد شوید و مراحل زیر را دنبال کنید:
گام 1. گزینه Wireless را کلیک کنید و سپس روی گزینه Wireless Settings که در منو سمت چپ قرار دارد کلیک کنید تا صفحه تنظیمات شبکه بیسیم ظاهر شود.
فیلد Wireless Network Name که در برخی از مدلها SSID نام دارد برای تعیین نام شبکه بیسیم استفاده میشود. اگر تصمیم دارید از نام پیشفرض استفاده کنیددون تغییر فیلد فوق را به حالت خود رها کنید، در غیر این صورت نامی برای آن مشخص کنید.
بهتر است از نام پیشفرض استفاده نکنید. در فیلد Region باید کشوری که در آن زندگی میکنید را انتخاب کنید. در ادامه گذرواژه و نام کاربری که اپراتور خدمات اینترنتی در اختیارتان قرار داده را درون فیلدهای مربوطه وارد کنید. هر دو فیلد Enable Wireless Router Radio و Enable SSID Broadcast باید فعال باشند.بهتر است تغییری در تنظیمات فوق اعمال نکنید.فیلدهای Channel Wide و Channel برای تعیین کانالهایی که روی باند 2.4 گیگاهرتز سیگنالها را انتقال میدهند استفاده میشوند. اگر در اطراف شما شبکههای بیسیمی قرار ندارند، بهتر است فیلدهای فوق را به حال خود رها کنید. اگر پس از راهاندازی شبکه وایفای متوجه شدید که سیگنالها به درستی به دستگاههای مربوطه نمیرسند، بهتر است کانالی که دستگاهها از طریق آن به روتر متصل میشوند را تغییر دهید.در حالت ایدهآل کانالهای 1،6 و 11 کمترین تداخل را با سایر فرکانسهای پیرامون خود دارند.
گام 2: روی دکمه Save کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شوند.دقت کنید پس از کلیک روی دکمه Save پیغامی قرمز رنگ در پایین صفحه ظاهر میشود.در این مرحله نیازی به ریبوت کردن روتر ندارید، زیرا هنوز چند کار دیگر باقی مانده که باید انجام شود.
گام 3: روی گزینه Wireless کلیک کرده و سپس Wireless Securityرا از طریق منوی سمت چپ انتخاب کنید. در این بخش باید الگوریتم امنیتی را انتخاب کنید. الگوریتم فوق از اطلاعاتی که درون شبکه انتقال پیدا میکنند محافظت میکند. پیشنهاد میکنیم گزینه WPA/WPA2 Personal (Recommended) را انتخاب کنید.در برخی از مدلها گزینه فوق بهنام WPA-PSK/WPA2-PSK مشخص شده است.
Version: در فیلد فوق گزینه WPA-PSK یا WPA2-SPK را انتخاب کنید.
Encryption: فیلد فوق نوع الگوریتم رمزگذاری و هشی که روتر از آن برای غیرقابل دسترس کردن اطلاعات استفاده میکند را مشخص میکند. بهتر است گزینه AES را انتخاب کنید. الگوریتم فوق بهترین مکانیزم رمزگذاری اطلاعات را ارائه میکند.
Wireless Password: در فیلد فوق باید گذرواژه شبکه وایفای را تعیین کنید.دقت کنید در برخی از مدلها فیلد فوق بهنام PSK Password یا Wireless Network Keyنامگذاری شده است. برای آنکه هکرها نتوانند به سادگی به شبکه وایفای نفوذ کنند
باید از یک گذرواژه قدرتمند استفاده کنید. همچنین از نامهای ساده یا مقادیری همچون 12345678 یا qwerty برای تعیین گذرواژه استفاده نکنید، زیرا به سادگی هک میشوند. زمانی که شبکه وایفای هک شود، هکرها نه تنها میتوانند به شبکه وایفای نفوذ کرده و به دستگاههایی که تحت شبکه هستند دسترسی پیدا کنند، بلکه به سادگی میتوانند پهنای باند شبکه را به سرعت مصرف کنند. اگر از مکانیزم امنیتی WEP به عنوان الگوی امنیتی شبکه وایفای استفاده میکنید لازم است در ارتباط با خطمشیهایی که برای تعیین گذرواژه وایفای در اختیارتان قرار دارد آشنا باشید. در سیستم رمزگذاری 64 بیتی– شما میتوانید 10 کاراکتر در مبنای هگزا که شامل ترکیبی از اعداد 0 تا 9، a تا f و A تا F میشوند یا 5 کاراکتر اسکی را انتخاب کنید. دقت کنید که کلید null قابل قبول نیست.در سیستم رمزگذاری 128 بیتی– شما میتوانید از 26 کاراکتر هگزا که ترکیبی از اعداد 0 تا 9، a تا f و A تا F میشوند یا 5 کاراکتر اسکی را انتخاب کنید یا 13 کاراکتر اسکی استفاده کنید.در سیستم رمزگذاری 152 بیتی– شما میتوانید از 32 کاراکتر هگزا که ترکیبی از اعداد 0 تا 9، a تا f و A تا F میشوند یا 5 کاراکتر اسکی را انتخاب کنید یا 16 کاراکتر اسکی استفاده کنید.
در این مرحله روی دکمه Save کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شوند.
گام 5. در آخرین مرحله باید روی گزینه reboot که در پنل سمت چپ قرار دارد کلیک کنید تا دکمه reboot ظاهر شود. با کلیک روی دکمه فوق روتر راهاندازی مجدد میشود.
اکنون میتوانید به صورت بیسیم یا سیمی به شبکه وایفای متصل شوید و از آن استفاده کنید.
منبع: سایت t-p link