پس از ورود سختافزار وای فای ۶ به بازار، مشخص بود که در ادامه با انواع مختلفی از وایفای سری ۶ روبهرو خواهیم بود. اکنون نیز در بین کاربران زمزمههایی درباره wifi 6e شنیده میشود. در این وایفای وعده کاهش بیشتر تراکم وایفای داده شده است اما تفاوت wifi 6 با wifi 6e چیست؟
آیا در انتخاب وای فای خود هنوز تردید دارید؟ آیا نمیدانید بین wifi 6 و wifi 6E کدام را انتخاب کنید؟ نگران نباشید ما در این مقاله به بررسی تفاوت wifi 6 و wifi 6E میپردازیم. برای آشنایی بیشتر با این دو وایفای و کسب اطلاعات در مورد تفاوتهایشان تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه خواهیم گفت:
- تکنولوژی WiFi 6
- قابلیت OFDMA در وای فای 6
- قابلیت OMIM-UM در WiFi 6
2.تکنولوژی wifi 6E
- وای فای 6e چه زمانی قابل استفاده است؟
- چه دستگاههایی میتوانند از wifi 6E با پهنای باند ۶ گیگاهرتز استفاده کنند؟
- تفاوت wifi 6 با WiFi 6E چیست؟
- افزایش پهنای باند wifi 6E نسبت به wifi 6
- کاهش تداخل و کمتر شدن قطعی در تفاوت wifi 6 با wifi 6e
تکنولوژی wifi 6 در تفاوت wifi 6 و wifi 6E
در WiFi 6 علاوه بر 1024-QAM برای ارائه سیگنالی با دادههای بیشتر از کانال 160 مگاهرتز نیز برای ارائه یک کانال گستردهتر، به منظور افزایش سرعت وای فای شما استفاده میشود. این به این معنی است که میتوانید از یک VR بدون لکنت یا پخش زنده 4K و حتی 8K لذت ببرید. مهمتر از آن، فناوریهایی مانند MU-MIMO و OFDMA که در وایفای 6 وجود دارند، تا 4 برابر ظرفیت بیشتری را ارائه میدهند و دستگاههای بیشتری را مدیریت میکنند. با وای فای 6، میتوانید به راحتی در مهمانیهای خانگی، دستگاه همه مهمانان را به وایفای متصل کنید.
قابلیت OFDMA در وای فای 6
قابلیت Orthogonal Frequency Division Multiple Access یا OFDMA یکی از آپشنهای جدید وایفای 6 است. با توجه به این قابلیت، میتوان دادهها را همزمان به چندین دستگاه ارسال کرد. این ویژگی برای کسانی که به طور همزمان از یک مودم استفاده میکنند، مناسب است. در مدلهای قبلی نیز اتصال چند کاربر به یک مودم وجود دارد، اما در بسیاری از موارد با قطع و وصلی و کاهش سرعت روبهرو هستیم. این موضوع بسیار آزاردهنده است. مخصوصا اینکه کار واجبی داشته باشید و با قطعی اینترنت مواجه شوید. با وجود این قابلیت دیگر مشکلاتی از این قبیل به وجود نمیآید.
با قابلیت OFDMA به راحتی و بدون کندی و قطع و وصل، میتوانید از اینترنت استفاده کنید. در وای فای ۶ نیز همانند نسل قبلی خود از دو فرکانس 2.4 و 5 گیگاهرتزی پشتیبانی میکند. پس از دیگر قابلیتهای wifi 6 میتوان به پشتیبانی از امواج 2.4 و 5 گیگاهرتز اشاره کرد.
قابلیت OMIM-UM در WiFi 6
قابلیت دیگر وایفای 6، ویژگی MU-MIMO است. این کلمه اختصاری به معنای چند خروجی، چند ورودی و چند کاربر است. پس همانطور که از معنای آن پیداست این قابلیت، اتصال چندین دستگاه به مودم را فراهم میکند. درست است که این قابلیت در نسخههای قبلی مودم نیز وجود داشته است اما در wifi 6، تعداد نفراتی که میتوانند به آن وصل شوند افزایش یافته و کارایی آن نیز بهبود پیدا کرده است.
تکنولوژی wifi 6E در تفاوت wifi 6 و wifi 6E
وای فای 6E نسخه بروز شده وای فای 6 است. این وای فای تقریبا همان وای فای ۶ میباشد که پسوند E به آن اضافه شده است. حالا این پسوند چه قابلیتی را به وای فای ۶ اضافه کرده است؟ E در این وایفای مخفف کلمه Extended است. که بیان میکند برای تعداد گستردهای از باند بیسیم قابل استفاده است. بنابراین به زبان ساده، WiFi 6E به معنای گسترش WiFi 6 به باند 6 گیگاهرتز است.
6 گیگاهرتز باند فرکانسی جدید از 5.925 گیگاهرتز تا 7.125 گیگاهرتز است که حداکثر 1200 مگاهرتز طیف اضافی را امکان پذیر میکند. برخلاف باندهای موجود که در آنها، کانالها در طیف محدودی قرار دارند، باند 6 گیگاهرتز بدون همپوشانی یا تداخل وجود دارد. دسترسی به فرکانس 6 گیگاهرتز، پهنای باند بیشتر، سریعتر و تأخیر کمتری را در اختیار شما قرار میدهد. همچنین منابعی را برای نوآوریهای آینده مانند AR/VR، پخش زنده 8K و موارد دیگر را در اختیار قرار میدهد.
وای فای 6e چه زمانی قابل استفاده است؟
وای فای ۶ای در انتظار تصویب قانون استفاده از باند ۶ گیگاهرتزی است. پس از تصویب این قانون این وایفای به سرعت وارد بازار خواهد شد. طبق گفته کمپانی اینتل، تراشه wifi 6e در ژانویه ۲۰۲۱ ارائه خواهد شد. با توجه به این موضوع پیشبینی میشود wifi 6E در سال ۲۰۲۱ شروع به کار کند و به طور کامل در ۲۰۲۲ در بازار گسترش پیدا کند. اما به طور دقیق تاریخی مشخص نشده است.
چه دستگاههایی میتوانند از wifi 6E با پهنای باند ۶ گیگاهرتز استفاده کنند؟
این وایفایها با وایفای ۶ و استاندارهای قبلی سازگاری دارند، اما برای استفاده از قابلیت ۶ گیگاهرتزی حتماً باید از دستگاهی استفاده کنید که این پهنای باند را پشتیبانی میکند. یعنی شما فقط هنگامی قادرید از ویژگیهای وای فای ۶ ای استفاده کنید که هم دستگاه کلاینت و هم اکسس پوینت شما وای فای ۶ ای را ساپورت کند.
تفاوت wifi 6 با WiFi 6E چیست؟
تا اینجای مطلب در مورد ویژگیهای هر یک از این وایفایها پرداختیم. با مطالعه مطالب بالا کموبیش با تفاوت wifi 6 و wifi 6E آشنا شدید. اما حالا که با ویژگیهای هر کدام به طور جداگانه آشنا شدید وقت آن رسیده که بررسی کنیم تفاوت wifi 6 با WiFi 6E چیست؟
تفاوت اساسی این دو وایفای این است که، در وای فایهای ۶ و نسخههای قبلی وای فای، از پهنای باند رادیویی 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز استفاده شده است، با این تفاوت که در وای فای 6E از باند 6 گیگاهرتزی استفاده میشود. طبق گفتههای اتحادیه وایفای، wifi 6E کانالهایی به صورت 14 کانال 80 مگاهرتزی اضافی و 7 کانال 160 مگاهرتزی اضافی را ممکن میسازد.
افزایش پهنای باند wifi 6E نسبت به wifi 6
افزایش پهنای باند وای فای ۶ ای بستگی به گیرنده و دستگاهی که این وایفای را پشتیبانی میکند دارد. اما مقدار واقعی آن چند (مولتی) گیگابایتی است. از لحاظ فنی، حد Wi-Fi 6E به اندازه پهنای باند ۵GH در Wi-Fi 6 است، اما احتمالا به زودی میتوانیم این وایفای را با پهنای باند در حدود 6GHz امتحان کنیم.
کاهش تداخل و کمتر شدن قطعی در تفاوت wifi 6 با wifi 6e
یکی از قابلیتهای چشمگیر وای فای ۶ ای نسبت به وای فای ۶، عدم تداخل با هیچ موج دیگری است. در Wi-Fi 6E کانالهای گسترده و بزرگی وجود دارد. هر چه فرکانس بیشتر باشد تاخیر کمتر میباشد. با توجه به این موضوع wifi 6E قادر است شبیه به اتصالهای سیمی عمل کند. اما این فرکانس بالا بیعیب هم نیست. فرکانس بالا نمیتواند فاصله زیادی را طی کند. همچنین قادر به عبور از دیوارهای ضخیم نیز نمیباشد. پس برد Wi-Fi 6E زیاد متفاوتتر از برد Wi-Fi نیست.
کلام آخر
اگر قصد خرید وای فای دارید و هنوز خریداری نکردهاید عجله نکنید. نسل جدید وای فایهای ۶ با عنوان WiFi 6E به زودی وارد بازار میشود. در این مقاله با ویژگیهای هر کدام از این وایفایها آشنا شدید. همچنین تفاوت wifi 6 و wifi 6e را نیز در این مقاله بررسی کردیم. امیدواریم این محتوا برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات لازم را کسب کرده باشید. اگر نکته خاصی در مورد هر کدام از این وایفایها و همچنین تفاوتهایی آنها میدانید که ما در این مقاله نیاوردهایم، حتما در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.
منبع : سایت تی پی لینک