مش وای فای؛ بهترین وای فای برای پوشش کل خانه

آموزش راه اندازی مش وای فای

دریافت وای فای در کل خانه اغلب دشوار است به خصوص زمانی که در یک خانه بزرگ یا خانه‌ای با چندین طبقه زندگی می‌کنید. در یک شبکه خانگی سنتی، یک روتر به اینترنت متصل می‌شود و WiFi را به دستگاه‌های متصل، توزیع می‌کند. دستگاه‌هایی که دورتر از روتر هستند، اغلب با سرعت اتصال کمتر، عملکرد بدتر و حتی افت اتصال شبکه مواجه می‌شوند. توسعه دهنده‌های محدوده وسیله‌ای آسان و مقرون به صرفه برای گسترش پوشش وای فای هستند، اما لازم به ذکر است که دارای معایبی از جمله عملکرد محدود در مقایسه با روتر و نیاز به جابجایی بین چندین شبکه در خانه شما هستند. در این مقاله شما را بیشتر با مش وای فای آشنا می‌کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

شبکه مش Wifi چیست؟

در شبکه‌های خانگی سنتی، یک روتر به اینترنت متصل می‌شود و سیگنال‌های WiFi را پخش می‌کند، که معمولاً نمی‌تواند هر گوشه خانه را پوشش دهد. گاهی اوقات یک یا چند گره شبکه (مانند توسعه دهنده‌های برد یا دستگاه‌های پاور لاین) ممکن است برای گسترش پوشش WiFi به روتر متصل شوند. با این‌حال، هر دستگاه یک شبکه مجزا با تنظیمات WiFi مختلف تشکیل می‌دهد.

در یک شبکه WiFi مش، چندین گره شبکه با هم کار می‌کنند تا یک شبکه واحد و یکپارچه را تشکیل دهند که تنظیمات WiFi یکسانی را به اشتراک می‌گذارد. این تنظیمات شامل نام شبکه، رمز عبور، تنظیمات کنترل دسترسی و موارد دیگر است. این سیستم یکپارچه وای فای، کل خانه شما را تحت پوشش وای فای قرار می‌دهد. از مزایای شبکه وای فای مش در مقایسه با یک شبکه سنتی یک روتر این است که، یک شبکه WiFi مش از چندین گره شبکه برای پوشش هر گوشه از خانه شما استفاده می‌کند. شما همیشه می‌توانید یک اتصال پایدار داشته باشید، چه در زیرزمین، پارکینگ یا حیاط باشید به راحتی می‌توانید به وای‌فای وصل شوید.

شبکه مش Wifi چیست؟

مش وای فای در مقایسه با وای‌فای سنتی

بسیاری از افرادی که به دنبال راه‌حل‌های قابل اعتمادتر وای فای خانگی هستند، اکنون به‌سراغ سیستم‌های وای فای مش می‌روند. روترهای مش، بر خلاف روترها و توسعه دهنده‌های سنتی، با هم کار می‌کنند تا سیگنال WiFi قوی را در هر قسمت از خانه تضمین کنند، بنابراین می‌توانید آزادانه از اتاقی به اتاق دیگر حرکت کنید، به یک شبکه وای فای واحد متصل شوید و از اتصال بی‌وقفه لذت ببرید. اما تفاوت مش وای فای و وای فای سنتی چیست؟ و بهترین WiFi برای پوشش کل خانه شما چیست؟

ویژگی های مش وای فای :

یک شبکه برای کل خانه شما : در مش وای فای فقط یک نام شبکه و یک رمز عبور وجود دارد و در همه جای خانه خود WiFi دارید. جابه‌جایی از یک دستگاه مش به دستگاه دیگر به‌طور خودکار و به قدری روان است که حتی در هنگام پخش ویدیوها و فیلم‌ ها قابل توجه نیست.

سرعت بیشتر و عملکرد بهتر: روترهای WiFi مش از مسیریابی تطبیقی برای انتخاب خودکار بهترین پیکربندی و فرکانس برای داده‌های شما استفاده می‌کنند. این بدان معناست که شما همیشه سریع‌ترین سرعت ممکن و عملکرد بهتر را با شبکه Mesh دریافت می‌کنید.

پوشش گسترده‌تر و اتصالات پایدارتر: گره‌های WiFi مش با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و با هم کار می‌کنند تا هر گوشه‌ای از خانه شما را پوشش دهند. هنگامی که یک گره مش خاموش می‌شود یا توسط تداخل مسدود می‌شود، دستگاه‌های شما به طور خودکار به گره فعال با قوی‌ترین سیگنال برای آنلاین نگه‌داشتن شما سوئیچ می‌شوند.

راه اندازی و مدیریت آسان: ایجاد یک شبکه وای فای مش بسیار ساده است. کافیست روتر اصلی مش را راه اندازی کنید و ماهواره‌های مش را به آن متصل کنید. این ماهواره‌ها به طور خودکار تنظیمات شبکه خود را کپی می‌کنند. راه اندازی و مدیریت شبکه مش خود را نیز می‌توانید از راه دور از طریق برنامه انجام دهید.

ویژگی های وای فای سنتی (با توسعه دهنده‌های محدوده):

ازدحام شبکه و عملکرد پایین: اکثر دستگاه‌ها احتمالاً فرکانس یکسانی را انتخاب می‌کنند و برای انتقال داده‌ها «در صف منتظر می‌مانند». این باعث کاهش سرعت، عملکرد بدتر و تاخیر شبکه می‌شود.

مناطق بدون پوشش وای فای و افت شبکه: توسعه دهنده‌های سنتی به سادگی با یک روتر مرکزی ارتباط برقرار می‌کنند و هر دستگاه به طور جداگانه شبکه خود را ایجاد می‌کند که بخشی از خانه شما را پوشش می‌دهد. هنگامی که یک توسعه دهنده خراب می‌شود، دستگاه‌های متصل به شبکه توسعه دهنده نیز قطع می‌شوند و باعث ایجاد مناطق بدون پوشش وای‌فای و افت شبکه می‌شود.

راه اندازی و پیکربندی پیچیده: روترها و توسعه دهنده‌ها فرآیندهای پیکربندی متفاوتی دارند. پیکربندی دستگاه‌های WiFi در شبکه یک به یک خسته کننده و گیج کننده است.

وای فای فقط باید کار کند، مهم نیست در کدام اتاق هستید. اگر هنگام حرکت بین طبقه بالا و پایین یا جستجوی اتصالات پایدار در گوشه‌ای دورافتاده از پارکینگ یا حیاط خود از بارگذاری بی‌پایان خسته شده‌اید، مش وای فای بهترین گزینه برای این رفع این مشکل است. با مش وای فای مناطق بدون پوشش وای فای را حذف کنید و همیشه و در تمام فضاهای خانه خود دارای پوشش وای‌فای باشید.

آموزش راه اندازی مش وای فای

آموزش راه اندازی مش وای فای

وقت آن رسیده که مش وای فای خود را راه‌اندازی کنید. اکثر دستگاه‌های وای‌فای برای راه‌اندازی اولیه نیاز به متصل شدن به اینترنت و اپلیکیشن مخصوص کمپانی سازنده روتر دارند. پس ابتدا باید اپلیکیشن مخصوص را دانلود و نصب کنید.

  • یک حساب کاربری ایجاد کنید. ( توجه داشته باشید که پسورد حساب کاربری خود را فراموش نکنید)
  • پس از ایجاد حساب کاربری بهتر است روتر خود را یک بار ریست کنید تا یک آدرس آی‌پی معتبر دریافت کنید.
  • برای راه‌اندازی مش ابتدا وارد اپلیکیشن شده و مراحل لازم برای متصل شدن روتر و nodeهای ماهواره‌ای به مودم را انجام دهید.

نکته مهمی که در هنگام راه اندازی شبکه مش وای فای باید به آن توجه داشته باشید این است که بهترین محل قرارگیری برای دسترسی به بهترین حالت آنتن‌دهی را انتخاب کنید. آن عضو از شبکه مش که اینترنت را برای بقیه nodeها تامین می‌کند باید نزدیک به روتر اصلی قرار داده شود و توسط سیم LAN به آن متصل شود.

توجه داشته باشید که node ها را روی دیوار و دور از کابینت یا کمد و نزدیک به پریز برق قرار دهید.

  • در این مرحله دوباره وارد اپلیکیشن شوید و روی جستجو Node کلیک کنید تا لیست Nodeهایی که نصب شده و آدرس IP دریافت کرده‌اند را مشاهده کنید. قبل از اینکه اقدام به نصب node ها کنید باید برای شبکه وای‌فای خود نام انتخاب کنید. اگر از سیستمی بهره می‌برید که می‌توان شبکه‌های ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز را جدا کرد می‌توانید برای هر کدام از این شبکه‌ها یک نام خاص انتخاب کنید.
  • در این مرحله نحوه قرارگیری nodeها را مشخص می‌کنیم. لازم به ذکر است که در هر سیستم قرارگیری نودهای ماهواره‌ای متفاوت است. به طور مثال شاید سطح پوشش هر node با nodeهای دیگر تفاوت داشته باشد. اما به طور کلی توصیه می‌کنیم در بین روتر اصلی و نقطه‌ای که کمترین آنتن‌دهی را دارد یک نود فعال قرار دهید. لازم به ذکر است که فاصله بین دو Node نباید بیشتر از ۹ متر باشد. در صورتی که به بیش از یک Node ماهواره‌ای احتیاج دارید برای دستیابی به بهترین کیفیت فاصله ۹ متری را رعایت کنید.

بهترین مکان برای تعبیه Node‌ها، مکان‌های باز و مرتفع مثل بالای کتابخانه‌ و روی میز و در کنار یک پریز برق است. این نکته برای ادارات و خانه‌های چندطبقه نیز اهمیت دارد. پس دقت داشته باشید که فاصله بین Nodeهای ماهواره‌ای طبقات، نباید بیش از ۹ متر باشد. با کمک اپلیکیشن‌های موبایل می‌توانید وضعیت سیگنال nodeها را بررسی کنید و اگر فاصله آن‌ها زیاد بود به راحتی از آن مطلع می‌شوید. در صورتی که مشکلی در محل قرارگیری Nodeها وجود داشت، به راحتی می‌توانید آن‌ها را جابه‌جا کنید و دوباره بررسی کنید.

نکته مهم دیگری که در هنگام نصب Nodeها باید به آن توجه کنید، نحوه اتصال دستگاه‌هایی مثل تلویزیون و یا کنسول بازی است. برای داشتن سرعت بهتر اینترنت در این دستگاه‌ها بهتر است از اتصال با کابل LAN استفاده کنید‌. با توجه به اینکه اکثر nodeهای ماهواره‌ای دست کم یک ورودی LAN دارند شما می‌توانید در نزدیکی تلویزیون و کنسول بازی یک Node قرار دهید و از طریق کابل اتصال را برقرار کنید.

کلام آخر

فناوری Mesh تجربه شبکه خانگی شما را از بسیاری جهات از جمله سرعت، پوشش، تأخیر و پایداری بهینه می‌کند. شما همچنین انتخاب‌های انعطاف پذیری برای ارتقای گام به گام شبکه خانگی خود دارید. توسط فناوری مش قدرتمند مطمئن باشید که عملکرد فوق العاده‌ای را احساس خواهید کرد. برای شروع یک سفر آنلاین جدید با مش آماده شوید! در این مقاله به طور کامل شما را با مش وای فای آشنا کردیم پس یه این امر واقف هستید که استفاده از مش وای فای چه مزیت‌هایی دارد.

ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید. امیدواریم مطالب این بخش در مورد شبکه مش Wifi برای شما مفید بوده باشد و به سوالات و ابهامات شما پاسخ داده باشیم. راستی شما تا به حال از مش وای فای استفاده کرده‌اید؟ تجربه خود را در قسمت ثبت نظر با ما درمیان بگذارید.

منابع:

https://www.tp-link.com/us/blog/54/mesh-wifi-a-unified-whole-home-network-solution/

https://www.tp-link.com/us/blog/80/mesh-wifi-the-best-wifi-for-whole-home-coverage/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button با توتال شبکه تماس بگیرید
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial