امروزه افراد برای حفظ امنیت خود در هر جایی از سیستمهای نظارتی گوناگونی استفاده میکنند. یکی از سیستمهای نظارتی اصلی دوربینهای IP هستند که محیطی امن را برای دیگران به ارمغان میآورند. در نتیجه انتخاب سوئیچ برای سیستم نظارتی اهمیت زیادی پیدا میکند. شما برای این که از تجهیزات نظارتی خود بهترین کارکرد را دریافت کنید، باید زیرساخت خوبی را برای آنها تنظیم نمایید. انتخاب سوئیچ برای سیستم نظارتی یکی از مهمترین زیرساختهایی است که شما حتما باید نکاتی را راجع به آن بدانید.
هنگامی که شما به دنبال سوئیچی برای سیستم خود میگردید، لیست بلند بالایی از انواع آنها با قیمتهای مختلف مشاهده میکنید، در این وضعیت شما از خود میپرسید که کدام یک از آنها برای تجهیزات من مناسب خواهد بود. ما در این مقاله از سایت توتال شبکه با شرح چند مفهوم ساده، به شما کمک میکنیم که با صرف هزینهای مناسب، بهترین انتخاب سوئیچ برای سیستم نظارتی خود را داشته باشید. پس اگر شما هم به این حیطه علاقه دارید، ما را تا انتهای این مقاله جذاب همراهی کنید.
انواع سوئیچهای شبکه
برای این که بتوانید انتخاب سوئیچ برای سیستم نظارتی را به درستی انجام دهید، باید با انواع سوئیچهای شبکه آشنا باشید. سوئیچهای شبکه به طور کلی به دو دسته تقسیم میشوند. در ادامه این دو نوع را معرفی میکنیم و برخی از ویژگیهای آنها را نام میبریم. این دو مورد عبارتند از:
1) سوئیچهای مدیریتی “Manageable”
در سوئیچهای مدیریتی یا همان “Manageable” شما میتوانید با استفاده از رمز عبور، برنامهریزی را تغییر دهید و یا آن را ویرایش کنید. عملکرد این دسته خلاف دسته دوم است و امکان تغییرپذیری در جهت بهینهسازی کارکرد دستگاهها را در اختیار مصرفکنندگان قرار میدهد.
کاربرانی که از این سیستم استفاده میکنند، میتوانند تجهیزات مداربسته را از بستر اصلی شبکه جدا کنند و در واقع سطح دسترسی را تعیین کنند. با این توصیفات به نظر میرسد که سوئیچهای مدیریتی ساختار پیچیدهتری نسبت به سوئیچهای غیر مدیریتی داشته باشند. علاوه بر تمام این ویژگیها، در صورتی که سوئیچ نیاز به آپدیت داشته باشد، شما با استفاده از “Firmware” میتوانید آن را بهروزرسانی کنید.
2) سوئیچهای غیرمدیریتی “unmanageable”
این دسته از سوئیچها سیستمهایی هستند که در حالت برنامهریزی شده تولید میشوند و در بازار به فروش میرسند. کارکرد سوئیچهای غیرمدیریتی با دسته دیگر کاملا متفاوت است و بر اساس استاندارهای خاصی ساخته میشوند. شما با خرید این مدل نمیتوانید توابع عملکردی آنها را تغییر دهید.
همچنین با محدودیتهای تعریف شده برای سوئیچهای غیرمدیریتی، قیمت کمتری نسبت به سوئیچهای مدیریتی در برای آنها تعیین میشود. نصب ساده آن، هیچ وقت شما را با مشکل مواجه نمیکند. در نتیجه شما فقط باید اجزای شبکه را به سوئیچ وصل کنید و پس از آن همهی سیستم به هم مرتبط میشوند.
نکات انتخاب سوئیچ برای سیستم نظارتی
شما با لحاظ نکتههایی در مورد انتخاب سوئیچ برای سیستم نظارتی و داشتن یک برنامهریزی مناسب قبل از خرید، میتوانید هزینههای منطقی را برای خرید آنها صرف کنید و علاوه بر آن شما سوئیچی با بهترین کارکرد برای سیستم خود تهیه کردهاید. این نکات عبارتند از:
1) در ابتدا باید تعداد کاربرانی که شبکه شما قرار است، پشتیبانی کند را لحاظ کنید.
2) زیرساخت شبکه و سیستم نظارتی خود را بدانید. در صورتی که شما میخواهید سوئیچ شبکه گیگابیت را بخرید، باید تمام زیر ساختهای سیستم نظارتی شما گیگابیت باشند.
3) حتما جایگاه و محل نصب سوئیچ را از قبل مشخص کنید.
4) بهتر است با انواع برند سوئیچ شبکه مثل سیسکو، دیلینک، تیپیلینک، داهوا، هایک ویژن و هایلوک آشنایی نسبی داشته باشید تا بتوانید بهترین نمایندگی را متناسب نیاز خود، برای خرید سوئیچها انتخاب نمایید. با این حال شما میتوانید برای خرید کالای اورجینال و اصلی از برندهای مختلف، از مجموعه توتال شبکه کمک بگیرید.
5) نیاز کاربران و مصرفکنندگان دیگر را از شبکه تعیین کنید و مثلا از آنها بپرسید که سوئیچ اترنت یا گیگابیت میخواهند.
عوامل تاثیرگذار در انتخاب سوئیچ برای سیستم نظارتی
به غیر از نکاتی که در بالا اشاره کردیم، عواملی هستند که شما باید هنگام خرید و انتخاب سوئیچ برای سیستم نظارتی در نظر بگیرید. به طور کلی این عوامل به دو گروه تقسیم میشوند که آشنایی با هیمن دو مورد خیلی برای شما مفید خواهد بود. این دو مورد عبارتند از:
1) تعداد پورت سوئیچ
در ابتدای کار لازم است بدانید که سوئیچ شما باید چه تعداد پورتی را داشته باشد. تعداد کاربرانی که از سیستم استفاده میکنند و زیرساخت اولیه شما، تعداد پورتهای لازم را برای شما مشخص میکند. معمولا تعداد پورتهای آنها 5، 8، 16، 24 و 48 است و اگر شما سیستمهای نظارتی کمی را میخواهید به شبکه متصل کنید، سوئیچی با پورت 5 برای شما مناسب خواهد بود. با انتخاب پورت 5، 4 پورت برای اتصال دستگاهها و 1 پورت برای اتصال روتر شبکه به کار میرود. تعداد پورت سوئیچ، اولین عامل و فاکتوری است که در قیمت آن تاثیر میگذارد. در نتیجه از این گزینه صرف نظر نکنید، چون اگر پورت مناسبی انتخاب نکنید، سوئیچها نمیتوانند سیستمهای نظارتی را ساپورت کنند.
2) سرعت پورتهای سوئیچ
سرعتهای سوئیچ به سه دسته اترنت، گیگابیت و 10G تقسیمبندی میشوند. سوئیچهایی با سرعت اترنت هر 100Mb را در یک ثانیه منتقل میکنند. این در حالی است که سوئیچهایی با سرعت گیگابیت در هر یک ثانیه میتوانند 1000Mb را منتقل کنند و در نوع 10G سرعت به ده برابر سرعت گیگابیت میرسد. با وجود سرعتهای تعریف شده برای هر نوع، میتوان گفت که بیشتر کاربران از سوئیچهای گیگابیت استفاده میکنند و از نظر آنها نباید با سرعت کم، کارایی کل سیستمهای نظارتی را کاهش دهند.
همچنین در صورتی سوئیچ گیگابیت برای شما مناسب خواهد بود که شبکه و تجهیزات شما در حال گسترش باشد و احتیاج به سیستمهای قویتری داشته باشید وگرنه صورت نوع اترنت آن هم برای شما کفایت میکند. در این میان مدل اترنت ویژگیهای دیگری هم دارد و شما با استفاده از آن میتوانید ویدیوهایی با کیفیت 4K ذخیره کنید و از طریق تلویزیون آن را ببینید. ویژگی که سوئیچها را در مقابل با سایر سیستمهای کامپیوتری خاص میکند، سرعت بالای آن است و هنوز هم تجهیزاتی برای جایگزین آنها تولید نشده است.
جمعبندی
در این مقاله سعی کردیم با دستهبندیهای سادهای مطالب را قابل فهم و واضح توضیح دهیم. ابتدا در مورد سوئیچهای شبکه و انواع آنها مطالبی را بیان کردیم و ویژگیهای مطرح هر کدام را نام بردیم. سپس نکاتی که شما باید برای انتخاب سوئیچ برای سیستم نظارتی لحاظ کنید را بیان کردیم. در آخر عوامل تاثیرگذار بر روی انتخاب شما هم شرح دادیم.
شما هم در انتخاب سوئیچ برای سیستم های نظارتی باید دید جزئیتری داشته باشید تا از آن هم کارکرد بهتری دریافت کنید و هم از خرید خود خرسند باشید. ممنونیم که ما را تا انتهای متن در سایت توتال شبکه همراهی کردید. شما میتوانید برای خرید انواع لوازم و تجهیزات شبکه و دوربین از مجموعه ما یعنی توتال شبکه کمک بگیرید. همچنین همکاران ما همیشه آماده راهنمایی شما برای انتخاب سوئیچ برای سیستم نظارتی هستند.
در صورتی که هنوز هم برای انتخاب سوئیچ برای سیستم نظارتی سوالی دارید، آنها را در ادامه برای ما و دیگر کاربران توتال شبکه بنویسید.