روتر چه دستگاهی است و چرا استفاده می‌شود؟

روتر چه دستگاهی است و چرا استفاده می‌شود؟

روتر یکی از مهم‌ترین مولفه‌های دنیای فناوری است که در همه خانه‌ها و شرکت‌ها وجود دارد. گوشی هوشمندی که برای اتصال به اینترنت از آن استفاده می‌کنید و در برخی موارد برای ساخت هات‌اسپات از آن استفاده می‌کنید نیز به یک روتر داخلی تجهیز شده است، اما روتر چیست، چه کاربردی دارد و تفاوت آن با مودم چیست؟

روتر چیست و چگونه کار می‌کند؟
روتر دستگاهی است که وظیفه اصلی آن انتقال بسته‌های داده‌ای میان دستگاه‌های مختلف است. در فرآیند انتقال داده‌ها از یک دستگاه تحت شبکه بسته‌های داده‌ای از گره مبدا به سمت گره مقصد انتقال پیدا می‌کنند. این گره ممکن است دستگاهی در همان شبکه یا دستگاهی روی اینترنت باشد، در هر دو حالت روتر وظیفه انتقال اطلاعات را بر عهده دارد. روتر یک آدرس آی‌پی به دستگاه‌های موجود در شبکه اختصاص می‌دهد تا گره‌های مقصد و گیرنده به درستی داده‌ها را دریافت کرده یا انتقال دهند و داده‌ها در مسیر شبکه گم نشوند. آدرس‌های آی‌پی در شبکه‌های محلی و اینترنت کارکردی مشابه با کدهای پستی دارند. هر بسته‌ای که روی بستر اینترنت ارسال می‌شود به آدرس آی‌پی مقصد نیاز دارد تا گیرنده به درستی بسته را دریافت کند. شبکه‌های محلی نیز نقش یک کوچه فرعی در یک شهر بزرگ را دارند. گره مبدا بدون داشتن آدرس آی‌پی و تنها با دانستن نام شبکه نمی‌تواند بسته‌ها را به درستی به مقصد تحویل دهد. برای اجتناب از گم شدن بسته‌ها، روترها به هر دستگاهی یک آدرس آی‌پی منحصر به‌فرد اختصاص می‌دهند تا دستگاه‌ها بتوانند بسته‌ها را به درستی به گره مقصد انتقال دهند. اگر در فرآیند انتقال خطایی رخ دهد، کد خطایی برای فرستنده ارسال می‌شود تا دومرتبه بسته را انتقال دهد.

روتر چه دستگاهی است و چرا استفاده می‌شود؟
روتر چه دستگاهی است و چرا استفاده می‌شود؟

روتر و مودم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
امروزه عملکرد مودم‌ها و روترها در یکدیگر ادغام شده و تفاوت آن‌ها به میزان قابل توجهی حذف شده است، اما کاربران قدیمی اینترنت به خوبی مودم‌ها را به یاد می‌آورند و اطلاع دارند که مودم و روتر تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. کاربران برای اتصال به اینترنت به ISP و یک مودم و برای برقراری ارتباط چند دستگاه در شبکه به یک روتر نیاز دارند. ترکیب این دو دستگاه با یکدیگر اجازه می‌دهد دستگاه‌ها داده‌ها را به مکان‌های مختلف انتقال دهند. به عبارت دقیق‌تر مودم رابطی است که داده‌های کاربر را دریافت و به اینترنت ارسال می‌کند و پاسخ گره مقصد را برای کاربر دریافت می‌کند. شبکه‌های کامپیوتری به این دلیل به مودم‌ها نیاز دارند که نقش یک مبدل را دارد، زیرا اینترنت بر پایه سیگنال‌های آنالوگ کار می‌کند، در حالی که لپ‌تاپ‌ها، کامپیوترهای شخصی و دستگاه‌های همراه بر پایه سیگنال‌های دیجیتال کار می‌کنند.

وظیفه اصلی روتر چیست؟
امروزه در هر خانه‌ای کامپیوتر(ها) و گوشی‌های هوشمند مختلفی قرار دارند که هر یک از آن‌ها برای اتصال به اینترنت و همچنین برای اتصال به یکدیگر به روتر نیاز دارند. حتا زمانی‌که اینترنتی در اختیار ندارید، بازهم روتر اجازه می‌دهد کامپیوترها و دستگاه‌های همراه را به یکدیگر متصل کنید و یک شبکه محلی ایجاد کنید و به ساده‌ترین شکل ممکن داده‌ها را در شبکه محلی به شکل بی‌سیم به‌اشتراک قرار دهید. همچنین زمانی که تصمیم می‌گیرید به دنیای اینترنت اشیا و خانه‌های هوشمند وارد شوید، وجود روتر اجتناب‌ناپذیر است، زیرا تمامی دستگاه‌های هوشمند باید به یکدیگر متصل شوند. نکته‌ای که بد نیست در انتها به آن اشاره کنیم به نوع روترها باز می‌گردد. در حالت کلی دو نوع روتر سیمی و بی‌سیم وجود دارد. روترهای سیمی تنها یک درگاه برای شبکه محلی (LAN) دارند، در حالی که روترهای بی‌سیم به آنتن‌ها و شتاب‌دهنده‌های بی‌سیم تجهیز شده‌اند تا امکان برقراری ارتباط بدون کابل فراهم شود. خوشبختانه مودم‌روترهای امروزی هم به درگاه‌های LAN (معمولا چهار درگاه) و هم به آنتن‌های بی‌سیم تجهیز شده‌اند تا امکان برقراری ارتباط در هر دو حالت فراهم شود. به‌طور مثال، در بیشتر تلویزیون‌های هوشمند درگاه شبکه‌ای برای اتصال سیمی تلویزیون به روتر در نظر گرفته شده تا استریم کردن اطلاعات از اینترنت به تلویزیون بدون تاخیر انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button با توتال شبکه تماس بگیرید
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial