چگونه سرعت شبکه وایفای را افزایش دهیم؟
شبکههای وایفای اصلیترین روش دسترسی به اینترنت و بهاشتراکگذاری دادهها میان دستگاههای مختلف است.امروزه کمتر کاربری پیدا میشود که برای دسترسی به اینترنت یا بهاشتراکگذاری فایلها از کابلهای شبکه استفاده کند و کابلهایی را در امتداد دیوارها نصب کرده باشد. با این حال، یک شبکه وایفای تنها زمانی عملکرد خوبی خواهد داشت که سرعت مطلوبی در اختیار کاربر قرار دهد. سرعت کم یا قطعیهای مکرر باعث میشوند تا پنهای باند بیهوده هدر رود. در این مقاله با راهکارهایی آشنا میشود که به میزان قابل توجهی مشکل را برطرف میکنند.
- از جدیدترین فناوری روز استفاده کنید در چند سال گذشته، استاندارهای وایفای به سرعت پیشرفت کردهاند و دیگر نمیتوان استاندارد 802.11n را یک استاندارد مطلوب در نظر گرفت. امروزه بیشتر گوشیها، تبلتها، کارتهای شبکه و لپتاپها از استاندارد 802.11ac پشتیبانی میکنند. به همین دلیل باید به سراغ روترهایی بروید که از چنین استانداردی پشتیبانی میکنند. استاندارد فوق ضمن آنکه سرعت بهمراتب بالاتری نسبت به اسلاف خود دارد، پایداری بهتری نیز دارد. در زمان خرید روترهایی که از استاندارد 802.11ac پشتیبانی میکند به یک نکته مهم دقت کنید. اگر زمان تولید روتر قدیمی است در اولین فرصت به فکر ارتقا میانافزار آن باشید. ارتقا میانافزار ضمن وصله کردن رخنهها، عملکردهای روتر را بهبود میبخشد. دقت کنید برخی از تولیدکنندگان از روترهای خیلی قدیمی دیگر پشتیبانی نمیکنند.در زمان خرید روترهای 802.11ac بهتر است به فکر خرید محصولات سه بانده باشید. این دستگاهها بدون دخالت کاربر میتوانند نحوه اتصال دستگاهها را مدیریت کنند و بهترین سرعت را به هر دستگاه متصل به شبکه اختصاص میدهند.اگر دوست دارید کمی دوراندیشی کنید و پول بیشتری صرف کنید روترهای مجهز به فناوری MU-MIMO که از استاندارد 802.11ad پشتیبانی میکنند خیال شما از بابت دسترسی به سرعت بسیار بالا تضمین میکنند.در حالت کلی یک روتر AC1200 یا AC1750 جوابگوی نیازهای کاربران خانگی است.
- یک کارت شبکه خوب تهیه کنید
اگر در محل کار یا خانه از لپتاپهایی استفاده میکنید که مجهز به استانداردهای قدیمی هستندو تنها از استانداردهای 802.11/g/n پشتیبانی میکنند، اما روتر از استاندارد 802.11ac پشتیبانی میکند،به جای آنکه برای خرید یک لپتاپ جدید هزینه کنید با خرید یک آداپتور شبکه با پشتیبانی از استاندارد802.11ac مشکل را برطرف کنید. این دانگلها از هر دو فرکانس 2.4 و 5 گیگاهرتز پشتیبانی میکنند و اجازه میدهند در زمان اتصال به شبکه از استاندارهای مختلفی استفاده کنید.3. یک پکیج مش وایفای به همه نیازها پاسخ میدهد
اگر دستگاههای بیسیم محل کار یا خانه به سختی سیگنالها را دریافت میکنند و تعداد دستگاهها آنتنهای کمی دارند و روشهای رایج همچون گسترشدهندههاو اکسسپوینتها جوابگوی حل مشکلات نیست و به راحتی نمیتوانید از کابلهای اترنت استفاده کنید،بهترین راهکار خریداری یک سیستم شبکه مش بیسیم است. سامانههای فوق مجهز به برنامههای هوشمندی هستند که برای مدیریت تجهیزات استفاده میشوند. یک سامانه مش بیسیم تضمین میکند که تمامی دستگاههای درون محل کار یا خانه به شبکه متصل میشوند و سیگنالها را به خوبی دریافت میکنند.
- 4. از کانالهای خلوت استفاده کنید
در مجتمعها و ساختمانهای تجاری، مشکل تداخل سیگنال شبکههای وایفای اجتنابناپذیر است.تداخل سیگنالها در یکدیگر باعث خراب شدن آنها میشود.برای حل این مشکل باید در تنظیمات روتر به کانالهایی سوییچ کنید که ازدحام کمتری دارند. برای آنکه بتوانید بهترین کانال برای روتر را پیدا کنید،باید از نرمافزارهایی همچون WiFi analyzer استفاده کنید. نکتهای که اغلب کارشناسان شبکه به آن دقت نمیکنند انتخاب کانال 40 مگاهرتز است. دقت کنید در یک محیط تجاری نباید از کانال 40 مگاهرتز روی باند 2.4 گیگاهرتز استفاده کنید، زیرا فقط یک کانال در دسترس در ناحیه تحت پوشش روتر ارائه میکند. از این کانال فقط زمانی که یک اکسسپوینت وجود دارد و شبکه بیسیمی در اطرافتان قرار ندارد استفاده کنید.5. روتر نباید در یک مکان سرپوشیده و نزدیک به زمین قرار بگیرد
متاسفانه مشاهده میکنیم که برخی از شرکتها روتر را درون کمدهایا روی میزهایی نزدیک به زمین قرار میدهند و انتظار دارند بهترین سیگنال را دریافت کنند.اگر میخواهید بهترین سیگنال را دریافت کنید، باید روتر را در فضایی باز و در ارتفاع قرار دهید که هیچ مانعی سر راه آن نباشد. همواره به این نکته دقت کنید که امواج وایفای به شکل پخشی انتشار پیدا میکنندو سیر حرکت آنها از بالا به پایین است.