چگونه از ویژگی کاربردی FTP Server مودمهای تیپیلینک استفاده کنیم؟
روترهای تیپیلینک قابلیت جالبی در اختیار کاربران قرار میدهند تا بتوانند به حافظههای فلش یا هارددیسکهای اکسترنال خارج از شبکه محلی دسترسی داشته باشند. در این مقاله با نحوه ساخت یک سرور افتیپی مبتنی بر روترهای تیپیلینک آشنا خواهیم شد.
یک سرور افتیپی سه قابلیت مهم زیر را ارائه میدهد:
به کاربران اجازه میدهد تصاویر یا فایلهای حجیم را با دوستان خود بهاشتراک قرار دهند، بدون آنکه دوستان یا همکاران نیازی به مراجعه به سایتهای بهاشتراکگذار فایلها داشته باشند یا برای مشاهده فایلها به سراغ ایمیلهای خود بروند.
امکان تهیه نسخه پشتیبان به سادهترین شکل را فراهم میکند.
کاربر میتواند بدون وابستگی به سرویسهای ابری فایلها را میان دوستان یا همکاران بهاشتراک قرار دهد و به آنها اجازه دهد محتوای بهاشتراک قرار گرفته را ویرایش کنند.
نکته: اگر شرکت ارائهدهنده خدمات اینترنتی، آدرس آیپی WAN را به شکل خصوصی در اختیارتان قرار میدهد، قادر به استفاده از سرویس فوق نیستید، زیرا آدرسهای خصوصی در شبکه اینترنت مسیریابی نمیشوند.
چگونه از ویژگی کاربردی FTP Server مودمهای تیپیلینک استفاده کنیم؟
برای ساخت یک سرور FTP مراحل زیر را دنبال کنید:
گام اول: اتصال حافظه فلش یا هارددیسک خارجی حافظه فلش یا هارددیسک خارجی را به درگاه یواسبی روتر خود متصل کنید. برای چند ثانیه صبر کنید تا چراغ LED روی روتر روشن شود. روشن شدن چراغ به معنای شناسایی دیسک خارجی است. دقت کنید اگر از هاب یواسبی استفاده میکنید نباید بیش از چهار دستگاه را به روتر متصل کنید. اگر دیسک خارجی به برق اضافی نیاز دارد باید کابل برق را به دستگاه متصل کنید تا روتر بتواند آنرا شناسایی کند. اگر از یک هاردیسک خارجی استفاده میکنید، هاردیسک باید سیستم فایلی FAT32 یا NTFS داشته باشد. قبل از آنکه دیسک را به شکل فیزیکی از روتر جدا کنید، به مسیر Advanced -> USB Settings > Disk Settings بروید و گزینه Safely Remove را انتخاب کنید.
گام دوم: فعالسازی مکانیزم احراز هویت برای محافظت از دادهها توصیه میکنیم برای بهرهمندی از ویژگی فوق، حتما گزینه احراز هویت را فعال کنید تا کاربران غیر مجاز موفق نشوند دادههای شما را مشاهده کنند. برای این منظور پنل مدیریتی روتر را باز کرده و به مسیر Advanced > USB Settings > Folder Sharing بروید. گزینه Use Default Account را انتخاب کرده یا گزینه ساخت حساب کاربری جدید را انتخاب کنید و کلید Save را فشار دهید.
گزینه Authentication را برای بهاشتراکگذاری حساب کاربری فعال کنید. اگر قصد فعالسازی گزینه Sharing All را دارید، گزینه احراز هویت در ارتباط با تمامی پوشهها فعال میشود.
اگر Sharing All را غیر فعال کنید، ویژگی Authentication تنها در ارتباط با پوشههای خاصی فعال خواهد بود.
گام سوم: محدود کردن بهاشتراکگذاری پوشههای خاص بهطور پیشفرض Sharing All برای همه محتوایی که روی دیسک یواسبی قرار دارد فعال است و همه چیز را بهاشتراک قرار میدهد. اگر قصد بهاشتراکگذاری محتوای خاصی را دارید، باید از طریق رابط کاربری روتر به مسیر Basic > USB settings > Folder Sharing و سپس به بخش Sharing Folders بروید. در این بخش روی گزینه Sharing All و سپس Add کلیک کرده و پوشه جدیدی که قرار است بهاشتراک قرار گیرد را انتخاب کنید.
گزینه Volume و سپس Folder Path و در نهایت Share Name را مقداردهی کنید. در مرحله بعد باید تیک Enable Authentication را فعال کنید. اگر قصد دارید به کلاینتهای خود اجازه دهید تا محتوای پوشه را ویرایش کنند، لازم است تیک گزینه Write Access را فعال کنید. لازم به توضیح است که مودم روتر تیپیلینک میتواند تا هشت ولوم را بهاشتراک قرار دهد. با کلیک روی آیکنی که شبیه به لامپ است امکان جدا کردن ولومهای بهاشتراک قرار گرفته وجود دارد.
فعالسازی FTP (از طریق اینترنت) در این مرحله باید گزینه FTP (via Internet) را انتخاب کنید و دکمه Save را کلیک کنید.
دسترسی به دیسک یواسبی از طریق اینترنت اکنون کلاینتها آماده هستند با استفاده از یک ارتباط اینترنت به دیسک یواسبی متصل شوند.همانگونه که مشاهده کردید، روش فوق اجازه میدهد به سادهترین شکل فایلها و اسناد را به شکل ایمن میان همکاران خود بهاشتراک قرار دهید، بدون آنکه نیازی به سرویسهای ابری داشته باشید.