قطعاً همه ما تا به حال شاهد از کار افتادگی و یا عدم عملکرد صحیح وسایل الکترونیکی در منازل خود بودهایم و مراحلی را برای تعمیر و درست کردن آن پشت سر گذاشتهایم برای این کار یا مجبور به پرداخت هزینههای کلان برای تعمیر آن و یا تعویض کلی یا بخشی از وسیله (تعویض قطعه از کار افتاده) شدهایم.
درمورد تمام وسایل از جمله دوربین مدار بسته هم همین موضوع صدق میکند به همین دلیل تهیه دوربین مدار بسته از برندهای معتبر و به اصطلاح امتحان پس داده، از اینگونه هزینههای اضافی جلوگیری میکند و چه بسا در صورت خرابی، با دارا بودن گارانتی و خدمات پس از فروش این عملیات توسط خود شرکت و به صورت رایگان صورت خواهد گرفت
راهنمای تشخیص عیوب احتمالی و تعمیر دوربین مداربسته
در این بخش از این محتوا ابتدا مایلیم احتمالی را که ممکن است برای یک دوربین مدار بسته به عنوان عیب حساب شود معرفی، بررسی و سپس راهحلهای اقتصادی و معمول آن را ارائه دهیم.
-
رفع عیب روشن نشدن دستگاه ذخیره ساز و یا همان DVR
برای حل این مشکل چه باید کرد؟ در مرحله اول باید به بررسی منبع تغذیه یا آداپتور بپردازیم چون به احتمال زیاد عیب از این قسمت است یا میشود دستگاه را در حالت بدون هارد هم چک کنیم برای انجام این کار باید دستگاه را خاموش کنیم و هارد را جدا کرده و به بررسی آداپتور یا هارد بپردازیم در صورت خرابی هر یک از اینها میتوانیم آنها را تعویض و یا تعمیر کنیم. چنانچه پس از بررسی این موارد یعنی هارد و آداپتور عیب دستگاه به قوت خود باقی ماند میتوانیم دستگاه را به نمایندگی و یا مرکز تعمیر ارسال نماییم البته باید توجه داشته باشیم که تست تغذیه بهتر است از طریق منبع تغذیه آزمایشگاه صورت گیرد
-
علل متفاوتی میتواند موجب عدم بوت یا همان روشن نشدن دستگاه DVR باشد
مثل اینکه دستگاه در مدار تغذیه یا سایر قطعات که در روشن شدن دستگاه نقش زیادی دارند دچار اختلال شده باشد. قبل از هر اقدام بر روی دستگاه DVR بهتر است اتصالات آن چک شود. در صورتیکه همه اتصالات صحیح باشد میتوانیم با بازکردن روپوش DVR از پورتهای اتصال، منبع تغذیه DVR، هارد و برد آن نیز بازدید کنیم.
-
در خیلی از موارد دیده میشود که دستگاه ذخیره ساز روشن میشود اما از تصویر پشتیبانی نمیشود و نمایشگر تصویر برداشت شده توسط دوربین را به نمایش نمیگذارد:
شاید به این علت باشد که رزولوشن دستگاه ذخیره ساز توسط مانیتور پشتیبانی نمیشود، کابل ارتباطی قابلیت انتقال این کیفیت از تصویر را ندارد (مثلاً کابل از نوع VGA است) و غیره. برای اطمینان از این موضوع لازم است با استفاده از نرمافزارهای عیب یاب نقطه خراب شده در سیستم را شناسایی کنیم. البته بیشتر مردمی که از دوربینهای مدار بسته برای افزایش ضریب ایمنی کسب و کار و منزل و ماشین خود استفاده میکنند معمولاً توانایی شناسایی مشکلاتی ساده مثل قطعی یک سیم رابط را هم ندارند، بنابراین اکثر آنها بدون فوت وقت با کارشناس تعمیر تماس میگیرند.
-
عدم ذخیره سازی تصاویر در هارد
همانطور که میدانیم هارد، محل ذخیره سازی محتویات و تصاویر در یک دستگاه DVR است تمامی دستگاه های ذخیره ساز یک آیکون مرتبط با این موضوع دارند و در مواقعی که عملیات ذخیره سازی درحال انجام است بر روی کانال مورد نظر نمایش داده میشود پس در شرایطی که با توقف ذخیره سازی مواجه شدیم و با بررسی این ایکون از عدم ذخیره سازی آگاه شدیم میتوانیم به منو دستگاه مراجعه و در قسمت تنظیمات به بررسیهای بیشتر بپردازیم.
رفع مشکلات رایج در دوربین مدار بسته
دوربین مدار بسته از جمله وسیلههایی هست که در دنیای امروز نقش پر رنگی در زمینه پیشگیری و کشف جرم و جنایت ایفا میکند. نقشی که غیر قابل انکار و بسیار حائز اهمیت است به همین دلیل نیاز به مراقبت دارند لازمه مراقبت آگاهی از نحوه کارکرد، رسیدگی به مشکلات جزئی مثل ساییدگی سیم و نگهداری و استفاده اجزای مختلف سیستم در محیط با شرایط آب و هوایی و البته مغناطیسی مناسب است.
در این محتوا ابتدا به رایجترین ومتداولترین مشکلات ممکن در دوربینهای مدار بسته میپردازیم و سپس به حل و فصل هر یک از آنها خواهیم پرداخت:
- تصاویری که در روزهای قبل در دستگاه ذخیره شده اند نمایش داده نمی شوند
- آی سی آر (ICR) )فیلتری که بر روی لنز دوربین مدار بسته برای هر چه بهتر نشان دادن تصاویر در شب و روز تعبیه میشود)
- دوربین مدار بسته روشن میشود اما تصویر قابل پخشی موجود نیست
- تصاویر قابل ارایه در روز بی کیفیت و اغلب سیاه سفید است
- اغلب تصاویر در طول روز کیفیت خوبی دارند ولی در شب تیره و تار هستند
- عملیات ذخیره سازی به صورت خودکار و دائمی انجام نمیشود و بیشتر اوقات دارای اختلال است
درمورد روشن نشدن صفحه و نشان ندادن تصاویر که از شایع ترین مشکلات به حساب می آیند نیازمند شناخت این اختلال در دوربین هستیم
چک کردن سیم و اتصالات مربوط به دوربین، اینکه آیا سیمها و کابلها وصلاند؟ اطمینان از تغذیه مناسب برق توسط تمامی دستگاهها. سپس باید به بررسی کابلهای تصویر پرداخت که از شاخه کابلهای کواکسیال بوده و به لحاظ ساختمان شبیه کابلهای تلویزیونی هستند، تنها تفاوتشان در قطر مغزی و حجم شیلد است.
گذشته از اینها اگر دوربین تحت شبکه با استفاده از قابلیت PoE مورد استفاده قرار میگیرد بدیهی است کابلهای حساس انتقال همزمان برق و تصویر را در همه نقاط اتصال مورد بررسی قرار دهیم.
همینطور اگر از یک دوربین مدار بسته بی سیم استفاده میکنیم بهتر است از متصل بودن دوربین از طریق وایرلس به مودم یا سیستم Host خود در شبکههای محلی اطمینان حاصل کنیم.
در مورد عملکرد نامناسب ICR و دیده نشدن تصاویر در شب باید گفت که این موضوع به دلیل وقوع اکثر جرایم درشب بسیار مهم است و در اسرع وقت باید در جهت رفع آن اقدام نمود به همین خاطر برای رسیدگی به این موضوع ابتدا باید آداپتورها یا منابع تغذیه برق را مورد بررسی قرار دهیم، فاصله آداپتور مورد نظر تا دوربین و تنظیمات مرتبط با دید در شب را مورد بررسی قرار دهیم. دربیشتر پروژهها این کم کاری مشاهده میشود که به علت عدم رعایت فاصله مناسب به مشکل میخورند.
درمورد مشکل انتقال تصویر هم باید گفت که دراین شرایط علاوه براتصالات مودم، سوییچ (دستگاههای تقویت کننده فرکانس) و دستگاه ذخیره ساز همان DVRتنظیمات مناسب و وضعیت اینترنت را باید مورد بررسی قرار دهیم.
نکته بسیار مهم: در کنار مشکلات سخت افزای همواره مواظب نفوذ هکرها به سیستم دوربینهای تحت شبکه خود باشید، از دوربینهایی که در معرض دید شما نیستند بازدید کنید و رمز ورود به حساب کاربری خود را عوض کنید و از رمزی که حاوی حروف بزرگ و کوچک و اعداد است استفاده کنید.
اگر از تمام بحث هایی که درمورد رفع مشکلات رایج دردوربین مدار بسته شد بگذریم ذکر دو نکته زیر مهم است:
- انجام عملیات راه اندازی مجدد دستگاه
- انجام تنظیمات پیش فرض یا ریست فکتوری