یکی از ابزارهای لازم جهت استفاده از اینترنت وایفای، دستگاه مودم است. از عواملی که به شما در خرید یک دستگاه مودم وایفای پرسرعت و با کیفیت، کمک میکند تا خرید بهتری داشته باشید؛ آشنایی با تفاوت وای فای 2.4 گیگاهرتز و وای فای 5 گیگاهرتز است. مسلما هنگام خرید انواع مودم، روتر و اکسس پوینت وایفای، بر روی بستهبندی آنها با اعداد 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز روبهرو شدهاید. این اعداد مربوط به باند وایفای، براساس سیگنالهای موجود است. ممکن است این سوال در ذهن شما مطرح شود که کدامیک از این دو وایفای بهتر است؟ شاید با خود بیاندیشید، چون 5 گیگاهرتز بیشتر است بنابراین از سرعت بالاتری برخوردار است در نتیجه پس وایفای 5 گیگاهرتز بهتر است. این نتیجهگیری ممکن است در بعضی موارد درست از آب دربیاید اما به عنوان یک اصل درست نیست.
این روزها با پیشرفت فناوری و ارتباطات، استفاده از اینترنت روزبهروز در حال افزایش است. ازاینرو در جهت افزایش سرعت اینترنت، تجهیزات و اقدامات جدیدی به عمل آمده است. ما در این مقاله قصد داریم، برای درک درست از تفاوت وای فای 2.4 گیگاهرتز و وای فای 5 گیگاهرتز به مقایسهی این دو نوع وایفای بپردازیم. در صورت تمایل به شناخت بهتر این اعداد و ارقام درج شده بر روی دستگاه، میتوانید تا پایان مقاله با ما همراه باشید. قبل از بیان تفاوتهای بین این دو باند، برای شناخت بیشتر آنها به تعریف مختصری در مورد هرکدام میپردازیم.
وای فای 2.4 گیگاهرتز
این نوع باند، یکی از پرکاربردترین و شلوغترین باندهای ارتباطی است. با توجه به اینکه موارد کاربرد وایفای 2.4 گیگاهرتز خیلی بیشتر از 5 گیگاهرتز است در نتیجه مکان شلوغی خواهد بود. از این نوع باند، در انواع گجتهای دیجیتال مانند گوشی تلفن همراه، لپتاپ، تبلت، تلفنهای بیسیم، ریموت خودرو، درب پارکینگ و… استفاده میشود.
وای فای 5 گیگاهرتز
باند این نوع وایفای نسبت به 2.4 گیگاهرتز، دارای ازدحام و شلوغی کمتری است. باند وایفای 5 گیگاهرتز، بیشتر برای استفاده در محیط باز و مسافت طولانی مناسب است. از این باند جهت شبکه کردن دو منطقه با مسافت طولانی از یکدیگر استفاده میکنند.
تفاوت وای فای 2.4 گیگاهرتز و وای فای 5 گیگاهرتز
در مقایسهی وایفای 2.4 گیگاهرتز و وایفای 5 گیگاهرتز، نمیتوان گفت کدامیک نسبت به دیگری برتری دارد. در واقع میتوان از هر کدام از آنها، با توجه به شرایط شبکه و ویژگیهایی که دارند، استفاده کرد.
تفاوت در سرعت انتقال
مهمترین عامل اصلی تفاوت وای فای 2.4 گیگاهرتز و وای فای 5 گیگاهرتز، سرعت انتقال امواج است. در حالت کلی با کیفیتترین برند روتر وایفای 2.4 گیگاهرتز، با قرارگیری در بهترین موقعیت، سرعتی بین 450 تا 600 مگابیت در ثانیه را پوشش میدهد. در صورتی که این سرعت در وایفای 5 گیگاهرتز برابر با 1300 مگابیت در ثانیه است. البته در مورد سرعت انتقال وایفای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز این دو نکته را نیز باید در نظر بگیرید. نکتهی اول اینکه، حداکثر سرعت به دست آمده، به استاندارد بیسیم پشتیبانی شده، توسط روتر نیز بستگی دارد. مورد دوم، شرایط ايدهآل برای وایفای موردنظر است.
تفاوت در طول امواج
در وای فای 2.4 گیگاهرتز امواج طولانیتری انتقال داده میشود. در واقع این باند جهت نقل و انتقال داده از بین دیوار و موانع مشکلی ندارد و محدودههای طولانیتری را پشتیبانی میکند. میتوان گفت این باند برای فضاهایی که دیوار و موانع زیاد وجود دارد، مناسبتر است. البته به دلیل استفادهی زیاد از این باند در دستگاههای مختلف، ممکن است در ایجاد اتصال و سرعت باند، اختلال به وجود آید.
در مقابل در وایفای 5 گیگاهرتز از طول موج کوتاهتری استفاده میشود. ممکن است این ویژگی باعث کاهش محدوده شبکهی وایفای شود، در اینصورت با استفاده از سیستمهای گسترشدهندهی سیگنال میتوان این مشکل را حل کرد. در وایفای 5 گیگاهرتز به دلیل تراکم کمتر شبکه، اتصالات پایدارتری وجود دارد.
از کدام نوع وای فای برای دستگاه خود استفاده کنیم؟
حال که با تفاوت وای فای 2.4 گیگاهرتز و وای فای 5 گیگاهرتز آشنا شدید، میتوانید حدس بزنید که کدام نوع وایفای برای دستگاههای شما بهتر است. در واقع باید شرایط و نحوهی استفادهی خود را بررسی کنید و پس از آن تصمیم بگیرید که استفاده از کدامیک به نفع شماست. به عنوان مثال اگر در حال حاضر از وایفای 2.4 گیگاهرتز استفاده میکنید و با مشکل قطع و وصل مداوم روبرو هستید یا احساس میکنید این سرعت دیگر جوابگوی استفادهی شما نیست. پیشنهاد میشود به وایفای 5 گیگاهرتز فکر کنید. گاهی اوقات اتفاق میافتد که به دلیل شلوغی شبکههای بیسیم زندگی اطراف و استفاده لوازم خانگی از باند 2.4 گیگاهرتز و… باند موردنظر به طور پیدرپی قطع و وصل میشود. در این صورت وایفای 2.4 گیگاهرتز دیگر به کار شما نمیآید.
به عنوان یک توصیهی کلیدی، سعی کنید تا زمانی که دستگاه موردنظر شما به باند 5 گیگاهرتز نیاز ندارد، از همان فرکانس 2.4 گیگاهرتز استفاده کنید. به دلیل اینکه دستگاههای کمکاربرد، بعداز اتصال به باند 5 گیگاهرتز باعث تراکم بدون مورد این شبکه میشوند.
تولید روترهای دو بانده و سه بانده
خوشبختانه روترهای مدرنی که امروزه در دسترس کاربران قرار دارد، دارای قابلیت 2 باند یا 3 باند هستند. به این صورت که یک روتر با دو باند، میتواند دو فرکانس 2.4 و 5 گیگاهرتز را منتشر کند و از این طریق دو شبکه وایفای در اختیار کاربر قرار بگیرد. روترهای 3 بانده نیز به طور همزمان، دو باند 5 گیگاهرتز و یک باند 2.4 گیگاهرتز را برای شما منتشر میکنند. روترهای مجهز به دو باند، به دو صورت قابل استفاده هستند که در زیر به بیان آن میپردازیم.
قابلیت انتخاب یکی از دو باند
در این نوع روتر، شما میتوانید، در هر بار تنها یکی از باندهای 2.4 گیگاهرتز یا 5 گیگاهرتز را انتخاب کنید. در واقع شما با در اختیار داشتن یک سوئیچ، حق انتخاب هرکدام از دو باند را دارید.
استفاده از دو باند به صورت همزمان
قیمت این نوع روتر نسبت به روتر قبل کمی بالاتر است. در روتر با قابلیت دو باند به صورت همزمان شما قادر خواهید بود؛ از هردو باند 2.4 و 5 گیگاهرتز به طور جداگانه و همزمان استفاده کنید. در این صورت با در اختیار قرار گرفتن دو شبکه به طور جداگانه برای شما، هر زمان که بخواهید؛ میتوانید دستگاههای خود را به یکی از آنها وصل کنید.
جمع بندی
در این مقاله به بیان تفاوت وای فای 2.4 گیگاهرتز و وای فای 5 گیگاهرتز پرداختیم. همانطور که گفته شد با وجود اینکه در وایفای 5 گیگاهرتز سرعت انتقال امواج بالا است، به طور یقین نمیتوان اظهار داشت که این نوع وایفای بهتر است. برای انتخاب وایفای مناسب، باید شرایط خود و نحوهی مصرف خود را بررسی کنید. تفاوت عمدهی این دو نوع وایفای در سرعت انتقال و طول امواج آنها است که باعث تفاوت در پایداری اتصالات این دو نوع وایفای میشود. در پایان با توجه به مطالب فوق تا زمانی که وایفای 2.4 گیگاهرتز پاسخگوی نیاز شما است، نیازی به استفاده از شبکهی 5 گیگاهرتزی نیست.
امیدواریم این مقاله هم مورد رضایت شما واقع شده باشد، در صورت تمایل خوشحال می شویم نظرات خود را با ما و درگر همراهان توتال شبکه درمیان بگذارید.
منبع : تی پی لینک