استاندارد Wi-Fi 6E بزرگترین تحول در شبکههای بی سیم، روترها و اکسسپوینتها
سازمان Wi-Fi Alliance که مسئولیت تدوین استانداردهای وایفای را عهدهدار است، چند وقتی است از استاندارد جدیدی بهنام Wi-Fi 6E رونمایی کرده است. برخی از کاربران تصور میکنند، استاندارد فوق یکسان با استانداردWi-Fi 6 است و دستاورد بزرگ قابل تاملی در ارتباط با آن وجود ندارد. برادکام غول بزرگ دنیای فناوری بر این باور است که باند 6 گیگاهرتز بزرگترین و تاثیرگذارترین تحول پیرامون وایفای در 20 سال گذشته است. استانداردی که باعث میشود روترها، اکسسپوینتها و سایر تجهیزات شبکه نقش تعیینکنندهای در پیادهسازی یک شبکه بیسیم داشته باشند.
استاندارد Wi-Fi 6E بزرگترین تحول در شبکههای بی سیم، روترها و اکسسپوینتها
همانگونه که میدانید با آغاز سال 2020 تغییرات بزرگ دنیای فناوری به تدریج به زندگی ما وارد خواهند شد. بهطور مثال، روترهای مبتنی بر استاندارد 802.11ax به تدریج در حال ورود به بازار هستند (نه بهطور کامل) و گوشیهای هوشمند مبتنی بر این استاندارد و البته استاندارد Wi-Fi 6 نیز در اوایل فروردینماه به بازار خواهند آمد. بهطور مثال، گوشی هوشمند LG V60ThinQ از هر سه استاندارد روز دنیای فناوری یعنی 5G، 802.11ax و البته وایفای 6 پشتیبانی میکند تا مصرفکنندگانی که روترهای جدیدی خریداری کردهاند بدون مشکل بتوانند از حداکثر سرعت ممکن استفاده کنند. استاندارد Wi-Fi 6E نسخه جدیدتر و بعد از وایفای 6 است که مهمترین تغییری که نسبت به وایفای 6 دارد به پشتیبانی از فرکانس 6 گیگاهرتز باز میگردد. در استاندارد Wi-Fi 6E دستگاههای وایفای میتوانند از طیفهای فرکانسی پر قدرت 6 گیگاهرتز هم برای ارسال دادهها و هم برای برقراری ارتباطات استفاده کنند. در استاندارد فعلی وایفای 6 ما تنها به دو طیف فرکانسی 2.4 و 5 گیگاهرتز دسترسی داریم، در حالی که استاندارد Wi-Fi 6E دسترسی به فرکانس سومی که برد کوتاه است را فراهم میکند. لازم به توضیح است که پیش از این دسترسی به فرکانس 6 گیگاهرتز در استاندارد 802.11ad امکانپذیر بود. وایفای 6E با پشتیبانی از قابلیتهای وایفای 6 یکسری قابلیتهای جدید همچون پشتیبانی از فرکانس 6 گیگاهرتز ارائه میکند. سازمان نظارت بر فرکانسها و امواج رادیویی موسوم به FCC اعلام کرده تا چند وقت دیگر مجموع فرکانسهای وایفای 6E که باند 6 گیگاهرتز ارائه کرده و به 1200 مگاهرتز میرسد را باز (بهکارگیری به شکل عمومی برای شرکتها و سازمانهای مختلف فراهم خواهد بود) آغاز خواهد کرد تا برنامههایی که نیازمند پهنای باند بالا و ارسال سریع دادهها هستند بدون مشکل به فرکانسهای موردنظر دسترسی داشته باشند. ارتباطات مبتنی بر طیف 6 گیگاهرتز برد کوتاه داشته، اما در مقابل قدرت و سرعت زیادی دارند. اگر دو دستگاهیوایفای در نزدیکی هم قرار داشته باشند با استفاده از فرکانس 6 گیگاهرتز و به دلیل پهنای باند زیادی که این طیف ارائه میکند قادر هستند حجم بسیار زیادی از اطلاعات را با سرعت زیاد مبادله کنند. بهطور مثال، در این فرکانس بیش از 14 کانال رادیویی با پهنای باند 80 مگاهرتز در کنار 7 کانال رادیویی با پهنای باند 160 مگاهرتز قرار دارند. از طرفی اختلال در عملکرد کانالها در استاندارد جدید به کمترین میزان خود خواهد رسید.
کارشناسان میگویند زمانی که استاندارد wi-Fi 6E در روترهای بیسیم، تجهیزات اینترنت اشیا، گوشیهای هوشمند و اکسسپوینتها پیدا شود و دسترسی به طیفهایی که پیش از این غیر مجوزدار بودند فراهم شود، شاهد تحولی بسیار بزرگ در حوزه ارتباطات و به ویژه پیادهسازی شبکههای بیسیم در سازمانها و حتا مراکز داده خواهیم بود. سازمان Wi-Fi Alliance میگوید: «ما در حال آزمایش جنبههای مختلف فنی، امنیتی و زیستمحیطی استاندارد Wi-Fi 6E هستیم تا مطمئن شویم پس از فراگیر شدن مشکلی برای مصرفکنندگان یا کسبوکارها به وجود نخواهد آورد. انتظار داریم اولین دستگاههایی که از استاندارد Wi-Fi 6E و طیفهای جدید استفاده کنند، گوشیهای هوشمند و اکسسپوینتها باشند. اگر موارد رایج در خصوص قانونگذاری برطرف شد، سازمانها و متولیان امر میتوانند به سرعت به سراغ بهکارگیری باند 6 گیگاهرتز بروند، زیرا ظرفیت بسیار بالای این استاندارد اجازه میدهد بیشتر مشکلات امروزی در جهت سرعت، تداخل و کم بودن پهنای باند برطرف شود.»